Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dă startul înscrierilor pentru programul educațional Cursuri FDVDR 2023 ce cuprinde o serie întreagă de activități, din cele mai variate domenii ce nu se regăsesc în mod curent în programa școlară, dedicate elevilor supradotați și talentați.

Profesori, dar și vedete cu experiență în domeniile în care au performat, vor susține în această toamnă în perioada 2 octombrie – 15 decembrie cursuri online interactive folosind metode de predare diferite de cele tradiționale. Aceste metode se adaptează nevoilor individuale ale fiecărui cursant, respectiv, copiilor li se oferă instruire avansată în domeniile în care excelează.

Vorbim despre cursuri inedite despre care specialiștii spun că dezvoltă atât coeficientul de inteligență cât și inteligența emoțională. Pentru ca aceste cursuri să se desfășoare la cele mai înalte standarde, FDVDR are în vedere parteneriate cu organizații de prestigiu care vor împărtăși experiența lor profesională cu participanții la cursuri.

Programul vine în continuarea Școlii de vară FDVDR în care au participat timp de șapte săptămâni nu mai puțin de 7500 de copii.

Redăm în continuare cursurile:

Clubul de Japoneză

Copiii între 11 și 14 ani vor putea participa la Clubul de Japoneză în care vor descoperi cât de ușor este să pronunți cuvintele în această limba străină, să pună întrebări și să răspundă la ele, dar și să afle lucruri fascinante despre societatea și cultura japoneze. Acest curs îi ajută pe copii să înțeleagă într-una din cele mai complexe și mai fascinante limbi străine.

Academia de Robotică și Programare

Copii între 8 și 13 ani vor putea să devină familiari cu roboții în cadrul Academiei de Robotică și Programare, un curs care are ca scop explorarea creativității în dezvoltarea proiectelor de robotică și încurajarea interesului pentru tehnologie și inovație.

Educație Financiară

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 – 18 ani dar și profesorii de liceu vor putea afla informații cheie despre ce înseamnă educație financiară și dezvoltarea responsabilității financiare. Cursul va urmări explicarea instrumentelor financiare, investiționale, de economisire si crearea unei mentalități responsabile financiar. De asemenea vor fi explicate, cu exemple noțiuni, precum: bugetul personal, nevoi și dorințe împrumutul și datoriile, economii și investiții, etc.

Educație Antreprenorială

Cursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 – 18 ani dar și profesorii de liceu și va cuprinde informații relevante despre cum asiguri succesul unui start-up, cât de important este momentul lansării unui business și cum ne putem asigura că ceea ce intenționăm să facem va avea succes.

Medicina stilului de viață

Acest curs, dedicat copiilor cu vârste între 11 și 14 ani, susținut de Romanian Society of Lifestyle Medicine vine cu o inițiativă educativă inovatoare și esențială care își propune să ofere elevilor de gimnaziu cunoștințe și abilități  pentru a-și menține sănătatea și a-și construi un stil de viață sănătos. Cursul ce va fi susținuți de medici și psihologi de top,  este unul inspirațional și interactiv și abordează subiecte cheie legate de sănătatea și bunăstarea fizică și mentală.

Dezvoltare Personală 

Cursul se adresează părinților dar și copiilor cu vârste între 11 și 14 ani și are beneficii și pentru părinți și familie, prin facilitarea creării unor relații echilibrate. Cursul ghidează adolescentul către o modalitate de comunicare asertivă a nevoilor, precum și ascultarea activă a nevoilor celorlalți.

Când se fac înscrierile

Toți cei interesați se pot înscrie până la data de 22 septembrie pe www.fundatiadanvoiculescu.ro. Urmează o perioadă de testare, după care, cei selectați vor începe cursurile pe data de 2 octombrie.

Participarea la cursuri se face online și este gratuită.

CALENDAR CURSURI FDVDR 2023

6 Septembrie – 22 septembrie – Perioadă de înscrieri

22 Septembrie – 29 septembrie – Perioadă de testări și evaluări

30 septembrie – Afișarea listelor cu cei selectați și a programului de desfășurare a cursurilor

2 octombrie – 15 decembrie – Perioadă desfășurare cursuri

Call to action

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava