Concert pascal
MOPAN Suceava

Doi șoferi au fost reținuți în arestul IPJ Suceava după ce au condus băuți, sub influența drogurilor și fără permis un autoturism neînmatriculat, punând în pericol și sănătatea și viața unui minor. Astfel, la data de 29 iunie 2023, în jurul orelor 20:50, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Capu Câmpului, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice conduce un autoturism. În baza sesizării s-au efectuat activități de patrulare pe raza comunei, ocazie cu care pe un drumul comuna a fost depisat în trafic un autoturism condus de către un localnic, acesta fiind însoțit de către prietenul său de 21 de ani, pasager în partea dreapta față, care îl avea în brațe pe fiul șoferului, un minor în vârstă de 4 ani.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere că se impunea conducerea șoferului la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, conducătorul auto i-a solicitat prietenului său de 21 de ani să rămână cu fiul său minor la autoturism, până în momentul când fratele său urma să vină după cei doi pentru a-i transporta la locuința sa de pe raza satului Brăiești, comuna Cornu Luncii. Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, ocazie cu care i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. De asemenea conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test rezultatul fiind pozitiv la ”Amfetamină”, fiindu-i recoltate monstre biologice în vederea stabilirii substantelor psihoactive. S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie auto.

Întrucât în cauză existau suspiciuni cu privire la valabilitatea nr. de înmatriculare provizoriu, s-a procedat la verificarea în baza de date, stabilindu-se că autoturismul figura neînmatriculat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” faptă pev. și ped.  de art. 334, alin. (1) din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, aliniatul (1) din Codul Penal, ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, aliniatul (1) și aliniatul  (2 ) din Codul Penal.

Ulterior, puțin după ora 22:00 lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului au fost sesizați din nou prin „112„ cu privire la faptul că un autoturism a lovit gardul curții unei case din satul Capu Câmpului. În fața imobilului de pe raza comunei Capu Campului, a fost identificat un autoturism fără a avea montate plăcuțele cu numere de înmatriculare. S-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de către tânărul de 21 de ani, prietenul bărbatului care fusese anterior identificat de polițiști la volan.  Tânărul de 21 ani emana la rândul său halenă alcoolică, prezentând totodată un comportament necorespunzător față de organele de poliție, acesta fiind încătușat și condus la sediul poliției în vederea luării măsurilor legale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, constatatându-se că nici tânărul de 21 ani nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie auto.

De asemenea, s-a stabilit că autoturismul figura neînmatriculat, reținându-se și fapta de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” faptă pev. și ped.  de art. 334, alin. (1) din Codul Penal.

Totodată, tânărul de 21 ani nu a primit încuviințarea prietenului său de a conduce autoturismul, fiindu-i înmânate cheile în scopul de a aștepta în mașină până la sosirea fratelui acestuia. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” faptă pev. și ped.  de art. 334, alin. (1) din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, aliniatul (1) din Codul Penal, ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, aliniatul (1) din Codul Penal și ,,furt în scop de folosință”, faptă pev. și ped. de art. 230, alin. (1) din Codul Penal .

La 30.06.2023 s-au continuat cercetările priivnd infracțiunile rutiere constatate pe raza com. Capu Câmpului pe data de 29.06.2023 . La 30.06.2023, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de cei doi suspecți, dispunându-se față de amândoi măsura reținerii pentru 24 ore.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava