Concert pascal
MOPAN Suceava

Asigurații din sistemul de sănătate publică vor putea beneficia de rambursarea ulterioară a cheltuielilor efectuate pentru investigațiile din cadrul pachetului de servicii medicale de bază pentru specialitățile paraclinice, la care ar fi fost îndreptățiți fără contribuție personală. Rambursarea se va face de către Casa de Asigurări de Sănătate în termen de 60 de zile de la efectuarea plății de către asigurat.  Este o propunere legislativă a unui grup de senatori din care face parte și senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, propunere ce a trecut de Senat în ședința de marți, 11 octombrie.

”Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările ulterioare, reglementează domeniul sănătătii publice, obiectiv de interes social major în vederea realizării programului de promovare a sănătății populației și de prevenire a îmbolnavirilor. Articolul 230 din Legea nr.95/2006, reglementează, printre altele, drepturile pe care le au asigurații, din prima zi de îmbolnavire sau de la accident până la vindecare. Din această perspectivă, în vederea preîntâmpinării dificultăților cu care se confruntă asigurații, dificultăți legate, de cele mai multe ori, de efectuarea investigațiilor din cadrul pachetului de servicii medicale de bază pentru specialitățile  paraclinice, am propus  introducerea  unei  noi  litere  la  alin.(2)  al art.230, în sensul efectuării acestor investigații, cu decontarea ulterioară a cheltuielilor legate de obținerea acestor servicii. Consider că această propunere legislativă vine în sprijinul asiguraților sistemului de sănătate publică, în sensul simplificării accesului acestora la pachetul de servicii medicale de bază”, a motivat Bereanu.

El consideră că această completare a Legii privind reforma în domeniul sănătății face dreptate în sistem pentru că unii asigurați erau discriminați în raport cu ceilalți fiind nevoiți să achite din buzunarele proprii servicii medicale din pachetul de bază atunci când fondurile guvernamentale alocate erau insuficiente. ”Camera Deputaților este Camera decizională și sper ca propunerea de completare a Legii  95/2006 să fie votată și de colegii mei pentru că este o inițiativă bună”, a conchis Neculai Bereanu.

Inițiativă legislativă a senatorului PSD Neculai Bereanu în favoarea asiguraților din sistemul de sănătate publică, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava