Concert pascal
MOPAN Suceava

A mai rămas doar o săptămână în care festivalurile românești se pot înscrie pentru a obţine statutul de festival european EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. În România, numărul festivalurilor înscrise este în creștere, în momentul de față fiind înregistrate peste 70 de festivaluri. România se regăsește printre țările în care cele mai multe festivaluri au finalizat aplicația și au achitat taxa de înscriere. Reprezentanții festivalurilor care și-au făcut cont pe site-ul www.effe.eu sunt rugați să finalizeze aplicația și să achite taxa de înscriere, până cel târziu la data de 15 noiembrie.

Până astăzi au fost înregistrate 1700 de festivaluri din Europa. Printre festivalurile importante înscrise se regăsesc Berliner FestSpiele, Festival d’Automne, Edinburgh Festival, Ljubljana Festival, Holland Festival, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Festivalurile care primesc marca de calitate Festival European vor beneficia de o vizibilitate ridicată, posibilitatea de a găsi noi parteneri, implicarea în comunitatea artistică şi recunoaşterea valorii extraordinare pe care o au.

Pentru doar 50 de euro, festivalurile pot aplica și beneficia de oportunitatea de a fi incluse în ghidul festivalurilor EFFE, un ghid interactiv adresat tuturor festivalurilor din Europa. Costurile de înscriere pentru marca de festival european sunt cu mult mai mici față de orice spațiu de publicitate sau modalitate de promovare folosită pentru creșterea audienței globale.

Christel Simons, managerul de proiect EFFE, a declarat la întâlnirea IETM de la Sofia: „Era digitală în care trăim este bine reprezentată de noțiunea unei platforme… Ideea EFFE este de a aduce împreună toate tipurile de festivaluri pe o platformă care să le reprezinte pe fiecare în parte. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei. În era tehnologică, putem ajunge la toate festivalurile, le putem uni și se pot crea noi categorii de public.”

La Atelierul pentru tinerii manageri de festivaluri din Poznań, Polonia, care a durat 7 zile, co-directorii EFFE Kathrin Deventer și Hugo De Greef au discutat alături de cei 41 de participanți despre misiunea și viitorul festivalurilor și au prezentat modul în care marca de Festival European le poate aduce beneficii.

Şi alte personalități marcante care au participat la atelierul din Poznań au vorbit despre platforma EFFE. Robyn Archer, Directorul Artistic al Festivalului The Light in Winter din Melbourne, a declarat: „EFFE va oferi organizatorilor festivalurilor o oportunitate incredibilă de a înțelege realitatea din sectorul festivalier din toată Europa și ne va permite nouă, celor din afara Europei, să creăm legături cu organizatorii festivalurilor europene.”

Nele Hertling, vicepreședintele Academiei de Arte din Berlin, susține că „ un festival îți oferă șansa pentru a face lucruri extraordinare. Creează o atmosferă și sprijină producții pe care multe dintre spațiile de joc nu ar putea să le producă. Ca director de festival trebuie să ții cont că trebuie să-i sprijini pe artiști. Tu ești cel care permite artistului să creeze ceva. Criteriile de bază ale competiției EFFE, în special cel referitor la dimensiunea artistică, vor identifica și vor recunoaște acele festivaluri care urmează această misiune, acordându-le statutul de festival european.”

EFFE este un proiect pilot lansat de Comisia Europeană şi iniţiat de Asociaţia Europeană a Festivalurilor (EFA) și are scopul de a aduce mai multă vizibilitate festivalurilor europene şi de a promova excelenţa şi inovaţia.

Festivalurile din toate domeniile culturale și de toate dimensiunile sunt invitate să se înscrie pe site-ul www.effe.eu şi să-și finalizeze aplicația până la data de 15 noiembrie 2014.

Pentru mai multe informații, accesați www.effe.eu sau contactați:

Victor Kiraly: kiraly.victor@gmail.com, (004) 0747 457 118

Emilia Robescu: emilia.robescu@gmail.com (004) 0746 309

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava