Concert pascal
MOPAN Suceava

În urma controlului obişnuit, care se face la debutului fiecărui an şcolar în unităţile de învăţămînt din judeţ, inspectorii DSP Suceava au dat 173 de avertismente pentru deficienţe igienico-sanitare în şcoli . Potrivit directorului DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, s-a constatat că majoritatea şcolilor funcţionează fără autorizaţie sanitară, din cauza lipsei apei curente în incintă şi a grupurilor sanitare corespunzătoare, condiţii obligatorii pentru autorizare. Mai exact, din cele 603 unităţi şcolare verificate, 422 nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. În 240 din şcolile verificate nu există instalaţii corespunzătoare de aprovizionare cu apă potabilă, la alte 267 grupurile sanitare nefiind dotate cu apă curentă şi cu materiale şi mijloace necesare igienei mâinilor.

Ludovic Abiţei a precizat că, din şcolile autorizate, 7 deţin autorizaţie cu plan de conformare. Toate au depăşit termenul acordat şi nici nu au reuşit să rezolve problememe în totalitate. O altă deficienţă a fost că ,în şcolile verificate, 165 de persoane implicate în programul „Laptele şi cornul” nu şi-au făcut examenul medical periodic şi nici nu au urmat cursuri de igienă.

Verificările DSP au cuprins şi 36 de cabinete şcolare care funcţionează în şcoli, dintre care unul fără autorizaţie sanitară. De asemenea, au mai fost controlate 26 de unităţi de învăţământ care au şi cantine, la 5 dintre acestea circuitul din blocul alimentar fiind găsit necorespunzător. În ciuda tuturor aceste aspecte îngrijorătoare, mai ales în condiţiile în care în judeţ se înregistrează focare de meningită şi rujeolă, şeful DSP Suceava a declarat că este „îmbucurător în ultima vreme” că „au început şcolile să ceară autorizare, în urma controalelor”, fiind două astfel de cereri înregistrate săptămâna trecută.

În judeţul Suceava funcţionează 813 unităţi de învăţământ, dintre care în mediul rural 647. Doar 177 au autorizaţie sanitară de funcţionare, 22 au autorizaţie sanitară cu plan de conformare, iar 614 nu au autorizaţie sanitară, 557 fiind din mediul rural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava