Concert pascal
MOPAN Suceava

La sfârşitul acestei săptămâni, de joi şi până sâmbătă, sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava va fi gazda celei de-a IX-a ediţii a Memorialului „Mihai Mironiuc” la handball masculin. Turneul, organizat în memoria fostului handbalist sucevean Mihai Mironiuc, de Clubul Sportiv Universitar, va aduce în faţa spectatorilor suceveni în acest an patru echipe, trei din Liga Naţională, echipa Universităţii Suceava, Potaissa Turda şi CSM Focşani, şi una din Divizia A, Farul Constanţa. Aflată în plină perioadă de pregătire, echipa universitară, antrenată de Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei, a disputat deja două meciuri test, ambele câştigate la o diferenţă de patru goluri pe terenul celor de la CSM Focşani.
„La cât de puţin am lucrat până acum cu mingea, pot să spun că sunt mulţumit de ceea ce a arătat echipa la Focşani, atât la capitolul fizic, dar şi la dăruirea din teren, chiar dacă erau meciuri test. Ideea este că pentru ceea ce ne dorim pentru campionat mai avem mult de muncă, la omogenizarea lotului, dar şi la capitolul tehnico-tactic. La memorial îmi doresc să îmbunătăţim jocul, mai ales că ştim unde avem de lucrat, iar de la meci la meci să creştem, astfel încât la începutul campionatului să ne aflăm într-o formă optimă pentru competiţie”, a declarat antrenorul Adrian Chiruţ.
În această perioadă de acumulări fizice foarte mari sunt inerente şi micile accidentări. La Focşani nu au făcut deplasarea portarul George Şelaru şi Bogdan Şoldănescu, primul după o inflamaţie la nivelul genunchiului. În acelaşi timp, Rareş Bursuc a fost folosit foarte puţin deoarece nu era complet refăcut, în timp ce Olariu a suferit o entorsă la Focşani şi nu se ştie cât va lipsi.
„Vom trece de azi la perioada în care mingea va fi de bază, dar vom continua şi pregătirea fizică, plus forţă în sală. După o perioadă grea de antrenamente fizice este normal să apară şi uşoare accidentări, aşa cum s-a întâmplat înaintea şi-n timpul meciului cu Focşani. Am preferat să nu forţăm jucătorii cu probleme şi să-i lăsăm să-şi revină complet, deoarece avem nevoie de tot lotul valid în timpul campionatului. Acest lucru este valabil mai ales în cazul lui Gabi Burlacu, care vine după o operaţie la gleznă şi mai are de stat până se va recupera complet”, a completat antrenorul Adrian Chiruţ.
În perioada 12-16 august, Universitatea va participa, la Vaslui, la un puternic turneu la care pe lângă gazde vor mai fi prezente echipele CSM Bucureşti, CSM Focşani, AHC Dunărea Călăraşi, HC Dobrogea Sud Constanţa. Deşi se vor face grupe, fiecare echipă va disputa cel puţin patru meciuri, studenţii urmând să joace cu Dunărea Călăraşi, HC Vaslui şi HCDS Constanţa, plus un meci de clasament, în funcţie de rezultatele din prima fază.

Programul Memorialului „Mihai Mironiuc”
4 august, ora 17:00 – Potaissa Turda – Farul Constanţa
4 august, ora 19:00 – CSU Suceava – CSM Focşani
5 august, ora 17:00 – CSM Focşani – Farul Constanţa
5 august, ora 19:00 – CSU Suceava – Potaissa Turda
6 august, ora 10:30 – Potaissa Turda – CSM Focşani
6 august, ora 12:30 – CSU Suceava – Farul Constanţa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava