• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a criticat în termeni duri incompetența actualului Guvern, și în special a ministrului agriculturii, Petre Daea, în problema produselor alimentare de calitate inferioară care sunt vândute în magazinele din România, dar și în cea mai mare parte din statele Europei răsăritene. Ioan Balan a arătat că ministrul Petre Daea, în afara afirmațiilor „fără noimă„ despre oaia românească, nu a reușit să se remarce decât „printr-un șir lung de minciuni, nerealizări și amânări ale unor măsuri propuse și asumate prin programul de guvernare”. „Nici măcar pentru biata oaie nu a făcut nimic, căci laptele, brânza sau lâna tot de la import vin. Oferindu-i doar poezii, cred că și oaia, dezamăgită, îl va părăsi pe bietul ministru. Nu mai este pentru nimeni o necunoscută că cea mai mare parte a crescătorilor români de animale aruncă laptele la alte animale, iar brânza românească a devenit o raritate. În schimb, piaţa e invadată cu produse dubioase, care conţin în exces clorură de calciu, şi care sunt servite românilor, la preţ de lux, pe post de brânză”, a declarat deputatul liberal, care a mai adăugat că mai mult, unele brânzeturi din import nu au făcut niciodată cunoştinţă cu laptele. Ioan Balan a mai precizat că în loc să rezolve aceste probleme, ministerele Guvernului României organizează „comitete de muncă”, așa cum s-a afirmat în „ultima plenară a PCR”, care anunță ceea ce știe toată lumea, și anume că românii mănâncă scump şi de proastă calitate, doar pentru că „Guvernul este incompetent”.
Ioan Balan a subliniat că vina nu le aparține comercianților cărora, potrivit standardelor naţionale relaxate, li se permite un astfel de comportament. El a arătat că vina este exclusiv a Guvernului şi a structurilor subordonate, care stau cu mâinile în sân. „Suntem campioni mondiali la numărul de instituţii care ar trebui să vegheze la siguranţa alimentară a cetăţeanului român. Avem ANPC, ANSVSA, avem structuri specializate ale MADR şi mulţi funcţionari bine plătiţi să împiedice astfel de practici, prin care consumatorul român este păcălit, la preţuri exorbitante, că mănâncă la fel ca italianul sau francezul. E vară şi e mai bine pe plajă decât la datorie ar spune cei mai mulţi din cei responsabili”, a precizat Ioan Balan. Deputatul PNL de Suceava consideră că cei care vând produse de proastă calitate nu încalcă standardele din România, având în vedere că acestea sunt foarte relaxate iar comercianților li se permite să procedeze aşa. „În loc să compună catrene neinspirate despre oaie şi în loc să cheltuiască inutil bani cu deplasările de lux ale unor funcţionari prin străinătate, mai bine, domnul Daea s-ar fi apucat de modificat standardele de calitate privind producerea şi comercializarea alimentelor de calitate îndoielnică, pentru că această legislaţie secundară stă numai şi numai în stilou dumnealui, aşteptând emiterea ordinului de ministru”, a declarat Ioan Balan. El a explicat că tot ministrul agriculturii, Petre Daea nu ar mai trebui să emită puncte de vedere negative atunci când Parlamentul are în dezbatere chiar ameliorări ale legislaţiei primare în domeniu. Deputatul liberal  a spus că Petre Daea ar trebui să investigheze și de ce brânza şi laptele românesc au dispărut din magazine, de ce legumele româneşti se mai vând doar pe la colţ de drum şi de ce fermierul român este tot mai sărac, în vreme ce europenii prosperă vânzând în România mărfuri de calitatea a doua. „Nu am nici o aşteptare de la domnul Daea, obişnuit doar cu raportările cincinale, însă sper că mai există în structurile administrative centrale, cu atribuţii şi competenţe în domeniu, funcţionari care ţin la ţara lor şi la românii care muncesc cinstit în agricultura românească”, a încheiat deputatul PNL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava