Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, l-a interpelat pe ministrul educației, Pavel Năstase, cu privire la situația îngrijorătoare a învățământului preuniversitar din județ. Ioan Balan precizează că la finalul primului semestru al anului școlar 2016/2017, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a prezentat o serie de date statistice cu privire la situația din învățământul preuniversitar, „date care nu au cum să nu ne îngrijoreze”. Balan a precizat că în primul rând, numai în județul Suceava s-au înregistrat 5.227 de corigențe, 2.663 de elevi având o corigență, alți 1.400 au două corigențe, iar 1.214 de elevi au câte trei sau mai multe corigențe.

„Raportat la totalul efectivului de elevi aceste cifre sunt extrem de îngrijorătoare. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Suceava aduce la cunoștință faptul că pe parcursul semestrului I au fost înregistrate nu mai puțin de 1.153. 480 de absențe, din care doar pentru 556.176 au fost prezentate dovezi în vederea motivării. Mai mult, trebuie să adaug și faptul că cea mai mare parte a acestor absențe au fost acumulate de către liceeni, în special cei din clasele terminale”, a arătat deputatul liberal sucevean. El a declarat că în condițiile în care aceste cifre arată o situație și mai gravă față de anul școlar trecut, dar și luând în considerare faptul că peste câteva luni elevii claselor a XII-a vor susține examenul de Bacalaureat, vrea ca ministrul educației să prezinte clarificări pe mai multe teme. Astfel, Ioan Balan i-a solicitat ministrului să precizeze ce măsuri anticipează a fi luate pentru creșterea frecvenței elevilor la cursuri, în condițiile în care autoritățile județene au utilizat practic toate instrumentele coercitive pentru creșterea prezenței la ore, cum ar fi diminuarea sau suspendarea alocațiilor pentru susținerea familiilor, sau suspendarea burselor <bani de liceu>, fără să obțină un rezultat favorabil.

„În același timp i-am solicitat ministrului educației să precizeze ce măsuri alternative de pregătire are în vedere pentru a crește performanța elevilor la examenele esențiale pe care le au de susținut, în având în vedere că numai numărul din județul Suceava de peste 5.000 de corigențe într-un semestru ridică mari îngrijorări cu privire la rata de promovabilitate la bacalaureat”, a mai precizat deputatul PNL de Suceava. De asemenea, el a arătat că în condițiile în care elevii cu performanțe reduse provin preponderent din familii nevoiașe, i-a mai solicitat ministrului educației că precizeze ce măsuri sociale are în vedere pentru a sprijini prezența acestora la cursurile liceale, dar și măsurile care trebuie luate pentru creșterea numărului de elevi din mediul rural care să poată urma cursuri universitare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava