Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că încercarea PNL-iștilor din acest weekend de a-i spăla imaginea lui Gheorghe Flutur a fost un eșec din toate punctele de vedere. Ioan Stan a declarat că vizita în județul Suceava a premierului Ludovic Orban a fost „un eveniment penibil, în care demagogia și-a dat mâna cu minciuna, încercând împreună să manipuleze electoratul sucevean în speranța că poate, poate actualul președinte al CJ Suceava va mai prinde un mandat”. „Nu este cazul. Ba mai mult, considerăm că penibilul aceste vizite i-a dăunat și mai mult imaginii deja dezastruoase pe care domnia sa o are în ochii sucevenilor”, a spus Stan.

Liderul PSD Suceava a declarat că Ludovic Orban s-a arătat încântat de faptul că centură a Sucevei a fost dată în folosință, deși această investiție a fost finalizată după ani de zile cu ajutorul banilor dați de guvernul PSD pentru județul Suceava și nu de Guvernul PNL. „Dar deja suntem obișnuiți cu obiceiul celor de la PNL de a se lăuda cu munca altora, așa că nu ne miră. Numai că, dacă tot a mers pe centura Sucevei, de ce nu s-a uitat premierul Orban la clădirea Casei Corpului Didactic, obiectiv aflat în construcție în mijlocul câmpului, început în primul mandat de președinte al CJ Suceava a lui Gheorghe Flutur? Clădirea respectivă nu numai că nu este finalizată după atâția ani, dar nici nu există o explicație logică pentru ce a fost construită acolo, pe un teren viran, la câțiva km depărtare de oraș și de absolut orice serviciu de utilitate publică. Nu are acces la energie electrică, la apă, la gaz, la nimic. E doar un exemplu de risipire iresponsabilă a banului public și poate nu ar strica ca actuala guvernare să facă niște controale pentru a vedea cum s-au cheltuit banii contribuabililor acolo”, a precizat Ioan Stan.

El a adăugat că atunci când Ludovic Orban a ajuns pe centura Rădăuțiului, premierul a asistat la un moment artistic „à la Gheorghe Flutur, care nu a mai scris cu oi pe dealuri, nici nu a comandat un bust în gheață al premierului, dar a invitat o tânără să-i interpreteze la vioară primului ministru, Balada lui Ciprian Porumbescu”. „Având în vedere că această compoziție a fost interpretată ultima oară public la mormântul Arhiepiscopului Pimen, ne întrebăm  retoric dacă nu am asistat cumva la înmormântarea politică simbolică a PNL-ului și implicit a lui Gheorghe Flutur? În rest, nu s-a mai întâmplat nimic. Au făcut promisiuni și au plecat mai departe”, a spus Ioan Stan.

Stan: Vizita premierului a avut un scop pur electoral

Președintele PSD Suceava a mai arătat că ajuns la Vatra Dornei, premierul a crezut de cuviință să facă referire la centrala pe gaz a orașului, considerând că este depășită moral și i s-a părut lipsit de logică că o asemenea investiție a fost făcută acolo, deși orașul nu are gaz. Ioan Stan i-a amintit lui Ludovic că „însuși protejatul său”, Gheorghe Flutur, cât a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale a oprit traversarea conductei de gaz dinspre Pojorâta spre Vatra Dornei, în acel moment decizia aflându-se în mâna lui. „Or acest aspect a fost rezolvat tot de noi, cei de la PSD, când am fost la guvernare. E rușinos să conduci un guvern și să nu te informezi înainte de a vorbi, domnule Orban!

Cu ce s-a mai remarcat Primul Ministru? Cu încercarea de a da vina exclusiv pe medici pentru transformarea Sucevei în Lombardia României. Acest demers a fost de-a dreptul perfid, laș și lipsit de orice urmă de bun simț. Cum să faci așa ceva când nu le-ai oferit nimic medicilor ca să poată lupta cu epidemia de COVID-19? Cum să ai curajul să afirmi așa ceva când tu știai din luna ianuarie cu ce urmează să te confrunți, dar ai preferat să te pregătești de alegeri anticipate decât să miști un deget pentru protejarea sănătății poporului tău? Să faci asta numai pentru a-l exonera pe Gheorghe Flutur de orice vină legată de dezastrul epidemiologic prin care a trecut județul nostru, este lipsit de orice demnitate și suntem siguri că majoritatea sucevenilor au perceput acest mesaj ca pe o jignire adusă lor”, a mai spus Stan.

În final, președintele PSD Suceava a declarat că în urma acestei vizite care a avut un scop pur electoral, nu a rămas nimic concret pentru suceveni, în afară de pozele făcute de premier cu fiecare primar în parte și cu promisiunile de mai bine ale lui Gheorghe Flutur, „promisiuni care coincid cu cele din 2016 și care nici până în ziua de azi nu au fost puse în practică”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava