Comenzi MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că social democrații vor ataca la Curtea Constituțională a României orice lege privind alocațiile care prevede anularea unor drepturi care sunt deja câștigate de copii. Ioan Stan a spus că actualul Guvern Cîțu refuză să pună în practică legea privind majorarea alocațiilor copiilor, anulând creșterea prevăzută pentru 1 iulie a.c. „Se anunță în schimb o majorare cu rata inflației de la 1 ianuarie, adică cu aproximativ 3 bani/zi, ceea ce este o bătaie de joc la adresa copiilor noștri.

Argumentul potrivit căruia „nu sunt bani” pe care îl invocă atât Cîțu, cât și Orban este unul fals. Anularea tranșei de la 1 iulie nu are nicio legătură cu contextul economic actual. Eliminarea acestei creșteri a fost o decizie premeditată care nu a fost determinată de evoluția economică”, a precizat Ioan Stan.

El consideră că nu sunt bani pentru creșterea alocației de la 1 iulie pentru că Ludovic Orban și Florin Cîțu nu au alocat bani în buget încă de la începutul anului. „De atunci aceștia știau că nu vor da tranșa a II-a, iar PSD a avertizat la momentul respectiv despre acest lucru. Pe de altă parte, tot Cîțu ne spune mereu că economia merge fantastic, că explodează puterea de cumpărare. Deci dacă totul merge atât de bine, cum pot să vină să spună că nu sunt bani pentru copii? Vedem că au alocat fără licitație, prin PNRR, 3 miliarde de lei pentru sponsorul lor de partid, dar zic că nu au 700 de milioane de lei cât reprezintă tranșa de la 1 iulie până la finalul anului. Ca să nu mai spunem că România plătește 5 miliarde de lei pe an dobânzi la băncile de la care s-a împrumutat domnul Cîțu, adică de 7 ori mai mult decât era nevoie pentru creșterea alocațiilor de la 1 iulie”, a declarat Ioan Stan, care a mai adăugat că „PSD va ataca la CCR orice lege privind alocațiile care prevede anularea unor drepturi deja câștigate de copii”.

Liderul PSD Suceava a precizat că Guvernul nu poate face acest lucru printr-o Ordonanță de Urgență, pentru că intră în conflict de constituționalitate cu Parlamentul. Ioan Stan a explicat că CCR a stabilit deja că Guvernul nu poate da Ordonanțe de Urgență pe alocații, pentru că ar interveni în procedura de  legiferare a Parlamentului, având în vedere că o lege cu conținut similar se află deja în faza finală de dezbatere. „Printr-o astfel de abordare, Guvernul s-ar transforma în autoritate legiuitoare, încălcând Constituția care spune că doar Parlamentul are această prerogativă. Ceea ce, la urma urmei nu ne-ar mira, având în vedere felul în care PNL-USRPLUS-UDMR au înțeles să guverneze țara până acum”, a încheiat Ioan Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava