Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, profesorul Virginel Iordache, a transmis un mesaj la începerea noulu an școlar arătând că are ”mai mare încredere în slujitorii de la catedră, că nu vor lăsa ca acest an școlar să fie compromis, decât în cei care s-au  erijat in diriguitori actuali ai sistemului de învățământ”. El crede că cei care conduc la ora actuală învățământul românesc puteau face mult mai mult pentru oamenii din sistem și pentru copiii României.

Iată mesajul integral:

”Peste mai puțin de două zile, începe un nou an școlar . Pentru mine este al-37-lea, ca profesor. Un an școlar total neobișnuit( termenul atipic mă enervează) pentru învățământul românesc.

Debut de nou an școlar trist, plin de îngrijorări, despre care se vorbește mai mult decât niciodată.

Ce va fi, cum va fi și mai ales cum va evolua ….?

Bucuria revederii sau a începutului este umbrită de epidemia de Covid-19 și de măsurile pe care  trebuie să le luăm că să avem grijă de sănătatea copiilor noștri, a cadrelor didactice și chiar a noastră. Sunt măsuri firești în contextul pandemic existent, dar am credința că cei care conduc la ora actuală învățământul românesc puteau face mult mai mult pentru oamenii din sistem și pentru copiii României.

Din polemicile care au avut loc, concluziile sunt clare : fie n-au vrut, fie n-au putut, fie amândouă. Ar fi fost necesar un dialog extins și mai deschis cu specialiștii din educație, cu specialiștii din sistemul medical, cu părinții, elevii și societatea civilă. Să te închizi în birourile,  cu fotolii din piele și de-acolo să gestionezi această situație, deosebit de complexă,  pe care o traversează sistemul educațional, este o abordare greșită, cu urmări greu de cuantificat și de manageriat în anul școlar 2020-2021.

Cu toate acestea, datoria noastră de cadre didactice este de a aduce bucuria și lumina cunoașterii în sufletele și mințile elevilor noștri.

Am convingerea că vom reuși să facem acest lucru în ciuda tuturor obstacolelor pe care suntem nevoiți să le trecem în acest an școlar. Asta pentru că majoritatea celor care lucrează în învățământ au vocație pedagogică, iubesc copiii, își iubesc meseria și au discernământ în ceea ce privește calitatea actului educațional. Oamenii școlii indiferent de poziția pe care o ocupă găsesc în ei resursele necesare și cele mai potrivite soluții pentru a se adapta contextului educațional datorat pandemiei. Din acest motiv, am mai mare încredere în slujitorii de la catedră, că nu vor lăsa ca acest an școlar să fie compromis, decât în cei care s-au  erijat in diriguitori actuali  ai sistemului de învățământ.

La fiecare început de an școlar trebuie să pornim  de la ideea că elevii și studenții  reprezintă viitorul și trebuie să-i modelăm în așa fel încât peste ani, să avem parte de viitorul visat. Un viitor în care bunul simț, responsabilitatea, meritocrația și implicarea civică să fie realități, nu utopii. Drept pentru care, trebuie să căutăm să fim adevărate modele pentru ei. Și nu niște modele reci, distante, de neatins. Ci niște modele calde, umane care să nu sperie sufletul școlarului, ci să și-l apropie, pentru a-l putea modela cum trebuie și a-i arăta direcția potrivită în viață.

Închei această intervenție urându-le elevilor, cadrelor didactice și personalului nedidactic din școli mult succes în acest an școlar. Sper din toată inima să aibă parte de multe realizări, de rezultate notabile, împliniri personale și multă sănătate.

Doamne-ajută, tuturor!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava