Concert pascal
MOPAN Suceava

Episodul doi al istoriei fotbalului sucevean în imagini şi nu numai se ocupă de echipa anilor 1950 –1958. După preluarea puterii de către propovăduitorii marxism – leninismului, denumirea formaţiilor româneşti a fost preluată de la „marele urs” din est. În acei ani echipa de fotbal a Sucevei s-a numit pe rând Spartak şi Flamura Roşie Burdujeni, pentru ca apoi să capete denumirea Progresul şi mai apoi Dinamo Suceava.
Este de menţionat faptul că în anul 1953 gruparea suceveană a participat la turneul de promovare în eşalonul secund, turneu la care a ocupat ultimul loc. Totuşi, ea a avut noroc şi a acces în Divizia B pentru că s-a schimbat sistemul competiţional.
Pentru cei care mai ţin minte cum arăta „oraşul” Suceava în anii 1950 vom puncta câteva locaţii din acea perioadă. Informaţiile le avem de la celebrul fotograf Dumitru Balint şi de la „regele” Pop Şerban. În primul rând este vorba de stadionul „Areni” care a fost construit în anul 1948. El nu arată nici pe departe ca astăzi şi se afla în plin câmp. Trebuie de spus că târgul Sucevei în anii 1950 avea doar două străzi, în zona Policlinicii de acum fiind oborul de vite. Pentru a ajunge la stadion trebuie să traversezi un podeţ peste apele care se scurgeau din izvoarele din zona Liceului Economic în pârâul Cacaina. De la obor până la stadio erau doar două case pe partea dreaptă şi reamintim, stadionul fiind în plin câmp. De amintit faptul că stadionul a fost construit de pompieri pentru că Suceava nu avea unitate militară.
Oricum, după cum se poate lesne remarca, unele „chestii” lipseau în acele vremuri, dar stadionul şi echipa de fotbal a Sucevei existau.
În imaginea pe care o prezentăm în episodul doi este echipa din anii 1950. Numele unui jucător nu l-am „dibuit”, dar dacă cineva îşi aminteşte de el poate să ni-l spună şi noi îi mulţumim.
În echipa din imagine îi puteţi vedea pe Puiu Borosan, Farcaş, Nedelcu, Radu Dan, Bucur, Kendi, Hedeş, Ungureanu, Flipescu, Boc şi antrenorul Iovecin. Vom reveni în curând cu episodul al treilea şi noi amintiri despre jucători de legendă ai Sucevei care merită respectul nostru.

Istoria fotbalului sucevean în imagini – II – echipa anilor 50, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava