Concert pascal
MOPAN Suceava

Un sucevean, în vârstă de 51 de ani, a fost depistat de către jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava cu peste 1200 de articole pirotehnice în portbagajul autovehiculului.

Jandarmii au întocmit actele procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare a oricăror ,,operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Articolele pirotehnice au fost ridicate și predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, sergent major Roxana Iuliana Botezatu, a făcut următoarele recomandări pentru această perioadă:

– Să nu achiziționați articole pirotehnice de la persoane neautorizate;

– Să supravegheați copiii, ținând cont de riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;

– Să nu uitați că materialele pirotehnice pot avea efecte devastatoare și asupra animalelor sau bunurilor dumneavoastră;

– Să sesizați orice încălcare a legii prin apelarea  numărului unic pentru situații de urgență  112 sau celui mai apropiat echipaj de jandarmi.

„Colegii noștri vor continua să fie prezenți în toate zonele aglomerate, în piețe și târguri, pentru prevenirea și combaterea comerțului și folosirii în mod ilegal a materialelor pirotehnice, astfel încât unul dintre cele mai importante evenimente din an să nu fie umbrit de incidente. Pe această cale, reamintim tuturor cetățenilor faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an”, a mai spus Roxana Iuliana Botezatu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava