Concert pascal
MOPAN Suceava

La sfârșitul săptămânii trecute, stadionul ”Unirea” a găzduit simultan două competiții de rugby în 7. A fost vorba despre ultimul turneu zonal Moldova Nord la rugby în 7 pentru copii în vârstă de 15 ani și Cupa Liceelor.
CFR Paşcani şi Unirea Iaşi, două din cele cinci formaţii înscrise la startul primei competiții, nu s-au prezentat la turneul de la Suceava, astfel că la întrecere au luat parte doar echipele CSM Suceava (antrenor Vasile Conache), LPS Suceava (antrenori Codruţ Prorociuc şi Maricel Creţuleac) şi Grupul Sportiv Şcolar Gura Humorului (antrenor Florin Nistor). Câştig de cauză a avut formaţia CSM Suceava, care a obţinut astfel calificarea la turneul final, care va avea loc în zilele de 13 şi 14 iunie.
„Am asistat la meciuri spectaculoase între copii legitimaţi, care fac rugby de mai mulţi ani. Au fost faze frumoase, s-au reuşit multe eseuri, iar lucrul cel mai important este că nu au existat accidentări”, a declarat antrenorul învingătorilor, Vasile Conache.
Mai interesantă și mai aprig disputată a fost Cupa Liceelor la rugby în 7, o competiţie la care s-au înscris echipele de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (antrenor Constantin Vlad), Colegiul „Dimitrie Cantemir” (antrenor Lazăr Tipa), Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” (antrenor Constantin Pavel). Elevii suceveni au arătat reale calități și o parte dintre ei au fost remarcați de tehnicienii prezenți la turneu.
„A fost o competiţie amicală pentru începători, cu rol demonstrativ, în care băieţi şi fete au încercat să deprindă tainele acestui frumos sport. Cred că este timpul să acordăm şi noi o atenţie sporită rugby-ului în 7, o disciplină sportivă în plin avânt, care în urmă cu puţină vreme a devenit sport olimpic”, a precizat Vasile Conache.
Întrebat de mezinul familiei Conache, Alin, ”spiridușul” turneului tatăul său ne-a spus:
”Alin le calcă pe urme fraților săi, Gabriel care joacă la Timișoara Saracens și Tiberiu care evoluează la CSM Olimpia București și sunt convins că va ajunge și el la cel mai înalt nivel. Sunt mândru de copii mei care au muncit mult și cărora le-a plăcut rugbiul de mici copii”.
”Este bucurie pentru mine să văd stadionul ”Unirea” inundat de tineri iubitori ai rugbiului. De fiecare dată când organizăm această competiție putem selecționa tineri care să evolueze la echipele CSM Bucovina Suceava” a afirmat antrenorul formației de seniori CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.
La sfârșitul adevăratului ”regal” rugbistic de pe stadionul ”Unirea”, toate echipele prezente în competiție și antrenorii lor au primit diplome din partea organizatorilor, DJST Suceava și CSM Suceava. Au mai fost recompensați cu diploma de merit Dumitru Livadaru, Petru Panait și medicul Radu Timofeov, prezent de fiecare dată la competițiile rugbistice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava