Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 26 noiembrie 2015, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani, a avut loc Concursul Juvenes Translatores, ce are ca scop promovarea multilingvismului, învăţarea limbilor străine şi încurajarea elevilor către profesia de traducător. Competiţia se adresează elevilor născuţi în anul 1998 şi se desfăşoară sub egida Comisiei Europene. Elevii au avut posibilitatea să aleagă limba textului de pornire şi în ce limbă au dorit să-l traducă, alegând dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Tema concursului din acest an a fost Anul european pentru dezvoltare.

Câstigătorii, cei mai buni 28 de traducători, din fiecare stat membru, vor fi invitaţi la ceremonia de decernare a premiilor, la Brusseles, în primăvara anului 2016.

Colegiul “Unirea” a fost selectat împreună cu alte 31 de şcoli din România, numărul şcolilor participante din fiecare stat European fiind egal cu numărul de locuri din statul membru în Parlamentul European.

Concurenţii, Ana-Irina Turcu, Claudia Amarei, Alin Budeanu, Cosmina Covrig şi Marian Alexandru, şi-au demonstrat abilitatea de a traduce în limbile alese, engleză şi italiană, descoperind frumuseţea meseriei de traducator.

Profesorii coordonatori ai evenimentului au fost Simona Ioniţă şi Cristina Brînză.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava