Concert pascal
MOPAN Suceava

Directorul medical al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a anunţat că la această unitate spitalicească se poate dona piele pentru răniţii din incendiul de vineri seara din clubul Colectiv din Bucureşti. Tiberius Brădăţan a spus că aceste grefe de piele pot fi trimise la Bucureşti pentru transplanturile de care au nevoie persoanele rănite. El a explicat că medicul chirurg din cadrul secţiei de chirurgie plastică poate efectua prelevarea de piele pentru transplanturi la cei care au nevoie. „La spitalul nostru, persoane care doresc acest lucru pot dona piele pentru transplanturile de care au nevoie persoanele rănite în incendiu”, a spus dr. Tiberius Brădăţan. El a ţinut să explice că recuperarea pacienţilor ajunşi la spitalele din Bucureşti după incendiul din clubul Colectiv poate dura şi 3-4-5 luni de zile, până când pielea începe să se regenereze, motiv pentru care pentru aceştia va fi nevoie de sânge pe o perioadă mai lungă de timp. „Persoanele arse sunt pacienţi pentru care îngrijirile de terapie intensivă sunt cele mai importante. În momentul în care nu mai există pielea, care este o barieră naturală împotriva infecţiilor, dar şi o zonă prin care se detoxifică organismul, aceşti pacienţi pierd capacitatea de apărare şi atunci este nevoie ca prin măsurile artificiale instituite prin terapie intensivă să ajutăm aceşti pacienţi să regenereze pielea şi să treacă peste luni întregi de suferinţă”, a explicat Tiberius Brădăţan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Centrul de Transfuzii Suceava, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. El a adăugat că pentru a nu se irosi sângele, având în vedere că o unitate are o valabilitate de 45 de zile, este necesară o programare a celor care vor să doneze, astfel încât să se asigure necesarul pe o perioadă mai mare de timp.
De asemenea, managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, a anunţat că unitatea pe care o conduce ar putea veni în sprijinul spitalelor din Bucureşti în care sunt internaţi persoanele rănite în incendiul de la clubul Colectiv. Vasile Râmbu a declarat că dacă i se va solicita, Spitalul Judeţean Suceava poate asigura un medic chirurg plastician, doi-trei medici pentru terapie intensivă, asistente medicale, şi aparatură medicală.

La Spitalul Judeţean Suceava se poate dona piele pentru răniţii din incendiul din Bucureşti, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava