Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 5-12 iulie, la Suceava, va avea loc ediţia pilot a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru. Vor participa şcoli din România, Marea Britanie, Rusia şi Republica Moldova. Spectacolele vor avea loc în sala „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi la Cetatea de Scaun. Este posibil ca şi în alte localităţi ale judeţului să fie prezentate spectacole. Totodată, vor fi organizate ateliere de lucru la care vor participa actori cunoscuţi din ţară. Protocolul privind desfăşurarea festivalului a fost semnat pe 3 aprilie, la Palatul Administrativ din Suceava, de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, rectorul UNATC, Adrian Titieni, şi de decanul Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii, Paul Chiribuţă. Administraţia judeţeană a alocat evenimentului 150.000 de lei. Cazarea şi masa vor fi asigurate de universitatea suceveană.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că prin organizarea acestui festival, la Suceava „se pune o ancoră importantă în zona naţională şi internaţională a teatrului”. Cătălin Nechifor a arătat că acest proiect a fost solicitat de publicul sucevean, şi poate reprezenta un început în demersurile pentru înfiinţarea unui teatru la Suceava. „Este un proiect ambiţios. Din păcate Suceava nu are un teatru, dar vrem să compensăm acest lucru prin organizarea acestui festival”, a spus Nechifor. Prezent ieri la Suceava, rectorul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” Bucureşti, actorul Adrian Titieni, a explicat că universitatea pe care o conduce va asigura expertiza necesară pentru organizarea festivalului. El a subliniat faptul că la festivalul de la Suceava poate reprezenta o provocare pentru organizarea evenimente similare. Adrian Titieni a arătat că la festival sunt invitate să participe două şcoli de renume de teatru din Marea Britanie şi Rusia. De asemenea, rectorul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, Valentin Popa, a arătat că universitatea suceveană va asigura logistica, cazarea celor aproximativ 100 de participanţi, dar şi sala de spectacole din Auditoriumul „Joseph Schmidt”. Valentin Popa a apreciat că festivalul internaţional de teatru de la Suceava se va asemăna cu evenimentul similar care se organizează la Sibiu. Organizarea festivalului a fost apreciată şi de decanul Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC Bucureşti, Paul Chiribuţă, care a spus că Suceava este o locaţie extrem de potrivită pentru un astfel de eveniment. „Se merită să permanentizăm un festival internaţional de teatru, care să aducă şcolile de teatru. Iar avantajul unui astfel de festival este entuziasmul tinerilor actori, care pot anima atât Suceava, cât şi întreg judeţul”, a declarat Paul Chiribuţă, care a mai precizat că festivalul de la Suceava poate contribui şi la dezvoltarea turismului cultural din judeţ.

De asemenea, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a precizat că administraţia judeţeană va aloca pentru organizarea acestui festival o sumă de 150.000 de lei. „Anul trecut am avut un week-end de teatru la Cetatea de Scaun, şi încă de atunci speram la un festival în adevăratul sens al cuvântului, pentru că asta era ceea ce lipsea din portofoliul Muzeului Bucovinei”. Emil Ursu şi-a exprimat speranţa că organizarea unui astfel de festival la Suceava va creşte interesul publicului sucevean pentru teatru.

La Suceava va avea loc Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava