Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a afirmat astăzi că Guvernul României, prin Ministerul Turismului, a alocat toată sumă necesară pentru ca lucrările la primul tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău, din Câmpulung Moldovenesc, să fie finalizate anul acesta. Ioan Stan a explicat că suma inițială alocată prin Legea bugetului de stat pentru anul 2017 a fost de 4,9 milioane de lei, iar săptămâna aceasta Guvernul, prin Ministerul Turismului a alocat și diferența de bani necesară pentru finalizarea integrală a investiției. Astfel, senatorul PSD de Suceava a precizat că suma totală alocată pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc este de 7,55 milioane de lei. Ioan Stan a precizat că suma a fost alocată în urma discuțiilor pe care le-a avut la Ministerul Turismului, dar și în urma susținerii necesității finalizării acestei investiții în grupul parlamentar al social democraților.

„Contrar unor afirmații făcute de unii lideri PNL Suceava potrivit cărora PSD pune piedici investitiilo din județul Suceava și că nu se ține de promisiunile făcute, noi am susținut municipiul Câmpulung Moldovenesc. Și iată că acum s-a alocat întreaga sumă pentru a finaliza această investiție extrem de importantă pentru acest municipiu, dar și pentru turismul din întreaga zonă”, a declarat președintele PSD Suceava. Ioan Stan a subliniat faptul că suma de 7,55 milioane de lei a intrat deja în conturile Primăriei Câmpulung Moldovenesc, urmând ca lucrările la pârtie să fie reluate în cel mai scurt timp.

În același timp, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a spus că suma alocată de Ministerul Turismului este suficientă pentru finalizarea primului tronson al pârtiei de schi de pe Rarău. Mihăiță Negură a declarat că deja a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, pentru data de 6 iunie a.c., investiția putând fi finalizată în maxim patru luni. „Inițial, prin Legea bugetului am primit doar 4,9 milioane de lei, motiv pentru care am făcut o adresă către ministrul turismului prin care i-am transmis acestuia că suma nu este suficientă pentru a finaliza investiția. Probabil că adresa respectivă și demersurile ulterioare pe care le-am făcut la minister au cântărit mult, motiv pentru care acum am primit întreaga sumă necesară pentru finalizarea lucrărilor. Și vreau să-i mulțumesc personal domnului ministru Marius Dobre Niță pentru alocarea banilor de care aveam nevoie pentru a finaliza primul tronson al pârtiei”, a spus primarul din Câmpulung Moldovenesc, care a mai precizat că în perioada imediat următoare va începe demersurile și pentru începerea lucrărilor la cel de-al doilea tronson al pârtiei.

Mihăiță Negură a ținut să precizeze că o problemă extrem de importantă care trebuie finalizată până la terminarea lucrărilor la pârtie este cea a unei porțiuni de trei kilometri din drumul de acces către aceasta. Mihăiță Negură a arătat că tronsonul de trei kilometri este în momentul de față impracticabil, și ar reprezenta un pericol pentru turiștii care vor veni la pârtie. „Problema importantă este drumul de acces la pârtie. O porțiune de trei kilometri este al primăriei, motiv pentru care am depus un proiect prin PNDL pentru reabilitarea lui, cu o valoare de 1,5 milioane de euro. Va fi o mare problemă dacă finalizăm pârtia și vom avea acces la ea. Așa cum arată acest tronson, eu nu pot să dau drumul la autoturisme pentru a urca la pârtie, pentru că malurile sunt surpate iar respectiva porțiune este foarte degradată. Din acest motiv, de săptămâna viitoare o să încep demersurile să aduc la cunoștința Consiliului Județean și a Ministerului Turismului situația în care se află acest tronson de drum”, a declarat Mihăiță Negură.


Făcând referire la pârtie, el a afirmat că în momentul de față investiția este finalizată în procent de 86%, cele mai importante lucrări care au rămas de realizat fiind la o porțiune afectată de alunecări de teren, la lacul de acumulare, sistemul de iluminat și la parcare.
Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. Pârtia va fi deservită de o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care are o capacitate de transport de 1.008 persoane pe oră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava