Comenzi MOPAN Suceava

Câmpulungenii au umplut până la refuz platoul central al municipiului la mitingul care a avut loc duminică la amiază pentru susţinerea finalizării pârtiei de schi de pe Rarău. Potrivit organizatorilor, peste 1.000 de persoane au fost prezente la acest miting, oamenii fiind nemulţumiţi de faptul că cea mai importantă investiţie pentru acest municipiu, dar şi pentru întreaga zonă, a fost abandonată încă de la finalul anului 2012, deşi lucrările sunt finalizate în procent de 80%. de precizat că iniţiativa organizării mitingului a aparţinut unui grup de tineri din Câmpulung Moldovenesc, iar aşa cum ne-au declarat reprezentanţii acestora, protestul nu a avut nici o tentă politică, fiind doar o acţiune pentru sensibilizarea autorităţilor judeţene şi naţionale de a sprijini finalizarea pârtiei de pe Rarău.
De remarcat faptul că alături de cei peste 1.000 de câmpulungeni, la miting a ţinut să fie prezent şi luptătorul Cătălin Moroşanu, care s-a declarat unul dintre susţinătorii cei mai înfocaţi ai acestui proiect.

La miting au venit atât copii, cel mai mic având trei ani, până la tineri şi bătrâni care au scandat că vor să aibă o pârtie de schi în Câmpulung Moldovenesc, pentru a nu mai fi nevoiţi să plece în alte judeţe sau ţări pentru a practica sporturile de iarnă. Fie că a fost vorba de copii sau de adulţi, o mare parte dintre cei care au participat la miting au venit îmbrăcaţi în echipamente de schi, şi şi-au adus cu ei schiurile sau plăcile de snowboard.

Pe lângă echipamentele de schi, câmpulungenii veniţi la miting au adus cu ei pancarde pe care se puteau citi mesaje de susţinere pentru finalizarea pârtiei, dar şi îndemnuri către autorităţi pentru a sprijini terminarea acestui proiect. Astfel, printre mesajele afişate de câmpulungeni se numără cele precum „Câmpulungul poate renaşte prin pârtia de ski Rarău”, „Pârtia de ski = locuri de muncă”, „Nu vrem bogăţii, vrem doar pârtia de ski”, „Am venit în piaţă că să ţinem pârtia în viaţă”, „Câmpulung Moldovenesc – staţiune de interes naţional”, „Aţi uitat de Câmpulung? Aici banii nu ajung”, „Vrem turism la Câmpulung”, „Vrem pârtie în Carpaţi”, „Salvaţi pârtia, salvaţi turismul în Câmpulung” sau „Luptăm, luptăm, pârtia să o finalizăm”. Unele pancarde aveau şi mesaje adresate direct firmelor care au câştigat licitaţia pentru lucrările de construcţie a pârtiei, ţinta principală fiind compania suceveană Instcomp, cu care Primăria Câmpulung Moldovenesc este în proces, mesajele fiind cât se poate de clar: „Vrem să schiem acasă, Instcomp nu ne lasă”, sau „Instcompetenţilor”.

Luptătorul Cătălin Moroşanu a venit special la Câmpulung Moldovenesc pentru acest miting şi le-a transmis câmpulungenilor că se consideră bucovinean şi că susţine pe deplin finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău. „Avem nevoie de sport în România, avem nevoie de investiții care sa susțină nu doar sportul de performanță, ci și de masă. Susțin proiectul pentru finalizarea pârtiei de ski de la Rarău”, a spus Cătălin Moroşan. El le-a spus câmpulungenilor este important să nu renunţe la astfel de acţiuni în cazul în care lucrările la pârtie nu vor fi reluate, şi a adăugat că personal va face tot ce îi stă în putinţă pentru a susţine la nivel central finalizarea proiectului pârtiei de schi de pe masivul Rarău.


Printre cei care au luat cuvântul în faţa celor peste 1.000 de câmpulungeni s-au numărat şi reprezentanţi ai tinerilor care au organizat mitingul. Purtătorul de cuvânt al acestora, Răzvan Frăţianu, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de drif din România, le-a vorbit oamenilor despre importanţa finalizării acestei pârtii. „Am vrut ca mesajul nostru să fie auzit de toţi cei care sunt responsabili de finalizarea acestei pârtii. Aici s-au investit deja 10 milioane de euro, şi mai este necesară o sumă de aproape 5 milioane de euro. Este o investiţie extrem de importantă pentru Câmpulung Moldovenesc şi pentru întreaga zonă, pentru că vorbim de dezvoltarea mediului economic, de crearea de locuri de muncă şi în special de dezvoltarea turismului. Mai mult, câmpulungenii, şi nu numai, vor să schieze acasă la ei şi să nu mai fie nevoiţi să plece în alte locuri pentru a practica sporturile de iarnă”, a spus Răzvan Frăţianu, care a mai adăugat că astfel de mitinguri vor continua în mod sigur dacă nu vor fi reluate lucrările la pârtia de schi.


Un alt tânăr iniţiator al mitingului, Gheorghe Sologiuc, a ţinut să sublinieze că acţiunea nu a fost una politică, motiv pentru care nici un politician sucevean nu a luat cuvântul în faţa celor care au venit să susţină finalizarea acestei investiţii. „„Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor care au ieşit în piaţă centrală din Câmpulung, dar în mod special celor care s-au implicat în acest demers, care au mers în tot oraşul pentru a-i chema pe oameni să vină alături de noi. Noi vrem să le atragem atenţia celor care au oprit lucrările că populaţia s-a trezit. Dacă am reuşit să fim peste 1.000 de oameni în stradă şi dacă nu se rezolvă nimic vom mergem mai departe. La Voineasa, unde pârtia era în aceeaşi situaţie, s-a găsit o soluţie, iar la noi nu. Cineva ne blochează, ne vrea răul şi nu vrea să promoveze această zonă”, a spus Gheorghe Sologiuc. El a ţinut să-i mulţumească şi „eroului nostru bucovinean”, Aristide Maxim,care a obţinut în instanţă blocarea construcţiei gropii de gunoi din pasul Mestecăniş, şi care a fost prezent alături de protestatarii câmpulungeni.


La finalul mitingului, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a spus că este alături de tineri din acest municipiu care au iniţiat această acţiune, subliniind la rândul său că protestul nu a fost unul politic, ci strict pentru susţinerea finalizării pârtiei. „Vreau să-i felicit pe tinerii câmpulungeni care s-au organizat atât de bine la acest miting de susţinere a finalizării pârtiei de schi de pe masivul Rarău. Atât eu, cât şi Consiliul Local, am susţinut acest miting şi vom fi în continuare alături de ei, şi personal voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru finalizarea acestei insvestiţii”, a spus Mihăiţă Negură.
El a amintit că lucrările la pârtia de pe Rarău au fost sistate în toamna anului 2011, iar până în momentul de faţă s-a investit o sumă de 10 milioane de euro. El a precizat că pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare 4,5 – 5 milioane de euro. Negură a atras atenţia că în ultimii patru ani, de când s-au oprit lucrările, pe traseul primului tronson al pârtiei au început să apară diverse probleme. Negură a spus că una dintre cele mai mari astfel de probleme este apariţia unei alunecări de teren pe o lungime de 140 de metri, pe traseul pârtiei.

Miting de amploare la Câmpulung Moldovenesc pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava