Concert pascal
MOPAN Suceava

Nicolae Ceauşescu ar fi fost fascinat de locul unde se află „cea mai pură apă din lume”. Şapte izvoare sau „Izvorul Nemuririi” aşa cum l-a numit Nicolae Ceauşescu, este locul magic în care s-au făcut mai multe studii asupra apei din acea zonă, la cererea dictatorului. Acesta se află poziționat în Munţii Bucegi, notează click.ro.

Se spune că în Munții Bucegi ar fi fost descoperiți în timpul comunismului ca fiind un „Izvor al Nemuririi”, despre care se credea că are „cea mai pură apă din lume”. Drept urmare, Nicolae Ceaușescu a dat ordin să se facă mai multe studii în această zonă. Locația a fost descoperită pentru prima dată în anul 1927 și se află pe Valea Ialomiței, undeva între Lacul Bolboci și Scropoasa, potrivit shtiu.ro.

Oamenii, care ajungeau la acest izvor, susțineau că apa face adevărate minuni pentru sănătatea umană. Astfel că, informația s-a răspândit rapid în societate, iar dictatorul a dat ordin să se verifice cât este de adevărat. Cercetătorii au studiat apa și au chemat specialiști și din străinătate, care au fost uimiți de proprietățile și calitatea lichidului. Locația a fost denumită de oamenii de știință „Șapte izvoare”, potrivit sursei citate.

Sursa foto: www.gsp.ro

Citește articolul complet pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/locul-secret-din-romania-de-unde-nicolae-ceausescu-2269246.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava