Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 24 ianuarie a.c., Uniunea Polonezilor din România a organizat o manifestare comemorativă în memoria legioniștilor polonezi de la Cârlibaba la care au participat: delegația schimbului 13 a Contingentului Militar Polonez care staționează la Craiova, împreună cu capelanul, slt. pr. Piotr Sokołowski, președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, vicepreședintele uniunii Ștefania Carmen Zielonka, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec, capelanul polonezilor din dieceza de Iași și paroh la Solonețu Nou, ansamblul „Sołonczanka” însoțit de doamna Ana Zielonka și ansamblul „Mała Pojana” însoțit de doamna Agneșca Polacec.

Festivitățile au început cu o Sfântă Liturghie celebrată de capelanul Contingentului Militar Polonez, slt. pr. Piotr Sokołowski, la care a concelebrat pr. dr. Stanislav Cucharec. Predica a fost rostită de pr. capelan Piotr.

După Liturghie a urmat o ceremonie la mormântul legioniștilor polonezi căzuți pe câmpul de luptă în bătălia de la Cârlibaba în anul 1915: o rugăciune, depunerea de coroane de flori pe mormântul acestora precum și aprinderea de candele în memoria lor.

La final, președintele Uniunii Polonezilor din România a invitat pe toți cei prezenți la o masă festivă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava