MOPAN Suceava

În ziua de 24 ianuarie a.c. vizitarea Muzeului de Istorie este liberă, iar în holul muzeului va fi amenajat un moment expoziţional care să amintească de Unirea Principatelor Române, din 1859. La ora 12, în expoziţia permanentă muzeografi de la Secţia Istorie, vor evoca importanţa acestui moment înfăptuit acum 155 de ani, împreună cu un grup de liceeni de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, coordonaţi de doamna profesor Atănăsoaie Maria, care au pregătit un moment artistic dedicat acestei aniversări.

Muzeografa Cristina Pînzariu va evoca momentul Unirii la o manifestare organizată la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în colaborare cu elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, care vor interpreta diverse scenete dedicate Unirii, coordonaţi de doamna profesor Rodica Cozaciuc.

În 23 ianuarie, orele 13, la sediul Muzeului Judeţean Botoşani, va fi vernisată expoziţia temporară „155 de ani de la Unirea Principatelor Române”, realizată în colaborare cu Muzeul Bucovinei Suceava şi Muzeul Unirii din Iaşi, urmat de un Simpozion dedicat Unirii din 1859, la care va participa şi muzeograful Dan Petrovici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava