Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 22-24 septembrie, Primăria Municipiului Fălticeni, Asociaţia Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Judeţeană Suceava și Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni organizează o serie de manifestări dedicate omagierii a 100 de ani de la dezvelirea statuii eroilor Regimentului 2 Grăniceri. Astfel, pe 22 septembrie 2022 la ora 13:00- la sediul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni are loc Simpozionul “Istorie militară la Fălticeni. Monumentele eroilor bătăliei de la Spătărești” și prezentarea filmului documentar “Eroul necunoscut”. Pe 23 septembrie vor fi decorați  veterani de război iar pe 24 septembrie 2022, ora 11:00  la statuia “Grănicerul” va avea loc un ceremonial militar și religios, depuneri de coroane din partea instituțiilor și asociațiilor participante și defilarea subunităților de elevi de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și Colegiul Militar Național “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, cu participarea fanfarei militare a Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt” Iași. Zona  va fi survolată de către aeronave ale Forțelor Aeriene Române, din cadrul Bazei 95 Aeriene “Alexandru Șerbănescu” Bacău. Manifestările se vor încheia cu un program artistic prezentat de Grupul “Moldava” de la Clubul Copiilor Fălticeni.

Manifestările sunt organizate în cadrul parteneriatului încheiat între Primăria Municipiului Fălticeni şi Asociaţia Cultul Eroilor Suceava, care are ca scop organizarea și desfășurarea de activități pentru comemorarea și cinstirea faptelor de eroism din anul 1917 ale militarilor grăniceri și dorobanți încartiruiți în cazarma din municipiul Fălticeni, în confruntarea cu trupele rusești care în retragerea lor dezoganizată de pe front, au încercat să ocupe și să vandalizeze orașul Fălticeni.

Statuia Grănicerului care veghează într-un genunchi, cu arma într-o mână și cu cealaltă streașină la ochi, este opera sculptorului Teodor Burcă. Monumentul a fost dezvelit în anul 1922, devenind în timp un simbol al oraşului Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava