Președintele Organizației Județene Suceava a PMP, Marian Andronche, a anunțat că Senatul a aprobat tacit un proiect de lege iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale. Marian Andronche a arătat că reglementările privind pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, precum şi cea a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale, precum diplomaţi, funcţionarilor publici parlamentari sau personalului Curţii de Conturi, au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori.
„Este o victorie uriaşă a PMP şi a normalităţii. Pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdăşii cu politicienii, trebuie să dispară. Este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când cei favorizaţi ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună, de 50 de ori mai mult. Dacă legea ar fi adoptată astăzi, s-ar anula aproximativ 9.200 de pensii speciale”, a spus liderul PMP Suceava.

El a arătat că în prezent, 9.184 de beneficiari de pensii speciale, numărul fiind în creştere uşoară, dar constantă. Marian Andronache a mai arătat că 816 foşti parlamentari primesc o pensie medie de 4.282 de lei, 3.629 de foşti magistraţi primesc o pensie medie de 17.537 de lei lunar iar 858 de foşti diplomaţi primesc o pensie medie de 5.480 de lei lunar. „Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 606 persoane, media fiind de 7.640 de lei. De asemenea, 1.814 pensionari din postura de personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecătorești si al Parchetelor au câştigat în medie câte 4.024 de lei”, a mai arătat președintele PMP Suceava. El a subliniat faptul că PMP este singurul partid care susţine anularea tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor acordate veteranilor de război. „În opinia PMP, pensiile speciale sunt furt din bani publici, pentru că ele nu sunt calculate conform principiului contributivităţii, fiind rezultatul unor înţelegeri nefireşti. Iar anularea pensiilor speciale ar fi un prim pas absolut crucial în reechilibrarea balanţei Bugetului Asigurărilor Sociale”, a spus Marian Andronache.

Marian Andronache anunță că Senatul a aprobat tacit un proiect de lege iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava