Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a transmis un mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor Vârtnice, aducând în prim plan măsurile luate de guvernul PSD în favoarea pensionarilor. Iată mesajul prezentat integral:

”În fiecare an, al inițiativa ONU, pe data de 1 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, o dovadă sinceră de respect şi preţuire, pe care naţiunile lumii o datorează persoanelor în vârstă.

Membrii Organizației Pensionarilor Social-Democrați din Suceava au fost și vor reprezenta mereu un pilon important pentru Partidul Social Democrat, au fost și vor rămâne o forță politică, o voce a electoratului social-democrat. Sunt o parte vitală pentru partid, care își asumă eforturi uriașe, în pofida vârstei. Pentru aceasta felicit membrii și simpatizanții OPSD Suceava.

Desigur, pentru toate aceste eforturi, Partidul Social Democrat nu a încetat niciodată să își arate respectul și aprecierea pentru persoanele vârstnice. Guvernul PSD a crescut punctul de pensie considerabil, de la 871,7 lei cât era în decembrie 2016, la 1.265 lei începând cu 1 septembrie 2019, iar pensia minimă a crescut de la 400 de lei cât era în ianuarie 2017, la 704 de lei. De asemenea, indemnizaţia pentru însoţitor în cazul pensionărilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate s-a majorat la suma de 1.012 lei. Toate aceste măsuri au venit în beneficiul a peste 6,1 milioane de pensionari.

Începând tot cu 1 septembrie a acestui an, peste 2,2 milioane de pensionarii vor beneficia de compensare de 90 la sută la medicamente.

Guvernul PSD a eliminat și plata CASS-ului pentru peste 2,2 de milioane de pensionari și scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei pentru 1,2 milioane de pensionari. Tot anul acest, Guvernul României a acordat, prin Ministerul Muncii și justiției Sociale, un număr de aproximativ 60 de mii de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice.

De asemenea, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale are în demarare două programe de interes naţional de asistenţă pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre ”Servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice” şi ”Sprijin pentru autorităţile administraţiei publice locale din unele unităţi administrativ-teritoriale în care nu s-au înfiinţat sau nu au fost acreditate serviciile publice de asistenţă socială”. Cele două programe sunt implementate pentru perioada 2018 – 2020, iar Guvernul a alocat un buget de 115 milioane lei.

Guvernul PSD continuă să sprijine pensionarii din România, iar noua Lege privind sistemul public de pensii este o dovadă a acestui fapt. Știm cu toții că mai sunt sunt foarte multe de făcut, dar într-o asemenea perioadă de campanie și într-o asemenea zi, trebuie să vorbim despre unitate, consens, înțelepciune, de unitatea între generații.

Persoanele în vârstă sunt cele care au trait perioade grele ale istoriei, dar astăzi au puterea de a îndemna copiii și nepoții la unitate între generații. Să nu mai vedem pe stradă cum tinerii arată cu degetul spre bătrâni, care au muncit pentru România și pentru ca românii să trăiască în pace.

Ei sunt generația care a schimbat istoria României și încă o mai pot face. Împreună, alături de PSD, să arătăm românilor și românilor de pretutindeni că se înșeală și faptul că au fost mințiți pentru câștig de capital electoral. PSD nu vrea rău țării, PSD guvernează pentru România și pentru toți români.

La mulți ani tuturor persoanelor în vârstă din România, le doresc tuturor multă putere, înțelepciune și speranță în tot ceea ce fac”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava