• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Două dintre măsurile economice propuse de PNL la nivel central care vor intra în vigoare din vara acestui an şi anume, neimpozitarea profitului reinvestit şi suportarea de către stat a jumătate din costurile salariale la companiile care angajează peste 20 de persoane au fost aduse în prim plan de liberalii suceveni. Cei care au avut sarcina de a transmite poporului avantajele acestor măsuri au fost vicepreşedinţii PNL Suceava, Ilie Niţă respectiv Gheorghe Aldea. „Statul şi Ministerul de Finanţe vor găsi soluţiile necesare pentru implementarea acestor măsuri astfel încât beneficiarii, întreprinderile mici şi mijlocii să poată avea unele avantaje de pe urma acestor măsuri liberale”, a spus Niţă. Gheorghe Aldea, viceprimarul municipiului Fălticeni, economist de profesie, a făcut un studiu de caz pe livezile de mere din Fălticeni pentru a demonstra concret cât de bună este măsura neimpozitării profitului reinvestit.  El a calculat că la cele 400 de hectare de livezi existente, producţia anuală ar fi undeva la 10.000 de tone de mere, iar veniturile s-ar ridica la aproximativ 5 milioane de euro pe an luând ca bază un preţ mediu de 0,5 euro pe kilogramul de mere. Profitul care ar rezulta ar fi de 500.000 de euro. „Dacă cei 500.000 de euro vor fi reinvestiţi vom avea parte de următoarele fenomene: în primul rând  TVA de 24% care se va întoarce automat la stat şi apoi crearea de noi locuri de muncă pentru cei care produc utilaje pentru livezi, pentru sucul de mere. Dacă la acestea adăugăm şi suportarea la jumătate a costului salarial pentru companiile care creează minim 20 de locuri  de muncă lucrurile sunt cu adevărat pozitive. Eu cunosc cel puţin 6 societăţi care au creat cel puţin 20 de locuri de muncă pe specificul mărului, sucului şi a derivatului din măr.  Vom avea parte de o sumă suplimentară care va fi dirijată în investiţii bani care vor merge la capitalizarea societăţilor, în investiţii în utilaje noi. E o măsură mai mult decât bună”, a explicat Aldea. Măsura privind neimpozitarea profitului reinvestit va intra în  vigoare din luna iunie a acestui an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava