Concert pascal
MOPAN Suceava

Şcoala de atletism suceveană şi-a reconfirmat valoarea la Campionatul Balcanic de Marş pentru juniori şi seniori care a avut loc în Turcia. Doi dintre atleţii Clubului Sportiv Municipal Suceava, Andrei Gafiţa şi Ştefan Mangu, alături de antrenorul Radu Mihalescu, au făcut parte din lotul României şi au avut o comportare foarte bună.
După o evoluţie remarcabilă la naţionalele de marş, unde au câştigat aurul la juniori I şi II, cei doi atleţi suceveni au făcut o cursă bună, fiind foarte aproape de un rezultat mai bun decât cel obţinut. La juniori I, Andrei Gafiţa a câştigat medalia de bronz după 44 de minute şi 18 secunde, fiind la doar o secundă de titlul de vicecampion balcanic. În cursa de 10 kilometri marş la juniori II, suceveanul Ştefan Mangu a condus aproape tot timpul, dar pe final a fost depăşit de trei concurenţi şi a terminat pe locul IV, la doar trei secunde de medalia de bronz. Ştefan a reuşit să parcurgă cei 10 kilometri în 47 de minute şi 38 de secunde, doborându-şi recordul personal în această probă cu 40 de secunde.
„Concurenţii au avut de înfruntat un vânt puternic, dar până la urmă cursa s-a terminat cu bine. Am fost foarte aproape de a câştiga două medalii, una de argint şi una de bronz, dar până la urmă pot să spun că sportivii noştri au avut o comportare meritorie. Andrei Gafiţa a fost la doar o secundă de argint, iar Ştefan a pierdut un loc pe podium la trei secunde, după ce a condus aproape toată cursa. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat în obşinerea acestor performanţe”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu. La finalul acestui campionat balcanic, lotul României s-a clasat pe locul doi pe naţiuni, după ţara gazdă, Turcia.
Pe 19 mai va avea loc în Spania Cupa Europei la Marş, competiţie la care antrenorul Radu Mihalescu speră să ajungă ambii sportivi pregătiţi de el, Andrei Gafiţa şi Ştefan Mangu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava