MOPAN Suceava

Social-democrații structurii europene PES activists Suceava, reprezentați de Gabriel Costache, președintele organizației județene, au participat în perioada 09–10 Mai, la evenimentul “Viitorul Europei este al nostru!” organizat la ARCUB – București. Din delegația PES activists Suceava au făcut parte Ionuț Brădățan, Cătălina Sumanariu, Cristian Mihalache, Iulia Fuior, Stelian Simeria, Paiu Adelina și Valerică Gherasim.Liderul organizației județene Suceava, Gabriel Costache, a arătat că delegații suceveni, alături de alți 200 de activişti PES din toată ţara au avut posibilitatea de a le adresa întrebări în cadrul unei dezbateri interactive comisarului european Corina Creţu şi preşedintelui PSD Liviu Dragnea. El a arătat că dezbaterea a fost organizată de Ziua Europei şi a fost moderată de preşedintele-coordonator al PES activists România, Victor Negrescu. „România poate juca un rol mai important în cadrul Uniunii Europene și își poate face vocea mai bine auzită la Bruxelles, în special în contextul pregătirii pentru deţinerea preşedinţiei Consiliului UE, implicându-se în procesul de reconstrucţie a Uniunii post-Brexit. Europa cu mai multe viteze, aderarea la Schengen şi la zona euro, politica de coeziune, dezvoltarea sectorului IT, consecințele alegerilor prezidenţiale din Franţa sau competenţele europene în domeniul sănătăţii au fost teme ale întrebărilor adresate de public”, a ținut să precizeze președintele PES activists Suceava. El a adăugat că printre preocupările exprimate la acest eveniment s-au numărat şi subiecte precum perspectivele de aderare a Republicii Moldova sau propunerea de alegere directă a preşedintelui Comisiei Europene.„Cred că avem nevoie în continuare de o Uniune Europeană mai puternică, mai solidară, mai integrată. Numai împreună, în cadrul unui proiect care să pună accent pe ceea ce ne unește, nu pe ceea ce ne desparte, cred că putem oferi răspunsuri potrivite la problemele cu care se confruntă cetățenii europeni, în general, dar și tinerii, în special”, a afirmat Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

“E timpul să ne spunem mai apăsat interesele, să invocăm cu mai mult curaj principiile de egalitate între membrii Uniunii. Să ne debarasăm cu totul de complexul de nou membru pe care l-am avut multă vreme. Suntem de 10 ani în Uniune și cred că merităm să vorbim pe aceeași voce și cu același ton pe care le au și celelalte state membre!”, a spus Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat.“Viitorul Europei este al nostru, adică al României, al celor care vor să se implice, al celor care vor să schimbe modul în care arată Europa de astăzi și al celor care vor ca România să conteze mai mult în construcția europeană“, a declarat și europarlamentarul Victor Negrescu.

Membrii PES activists Suceava, prezenți la evenimentul „Viitorul Europei este al nostru!”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava