Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul vrea să afle de la Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, care sunt sursele de finanțare pentru construcția de autostrăzi și drumuri expres și pentru reabilitarea drumurilor naționale. Într-o întrebare adresată ministrului Răzvan Cuc, Dumitru Mihalescul a arătat că în ultimii doi ani, bugetele au prevăzut la început de an sume importante pentru construcția de autostrăzi, drumuri expres și pentru reabilitarea drumurilor naționale deja construite. Mihalescul a amintit însă că de fiecare dată când Guvernul a făcut rectificări ale bugetului, Ministerul transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au pierdut aproape toți banii alocați inițial. „Singurele lucrări care s-au mai executat, din inerție, la nivel național sunt finanțate preponderent din fonduri europene nerambursabile, la care se adăugă între 5% și 15% cotele de cofinanțare ale Guvernului României”, a spus deputatul PNL de Suceava.

Dumitru Mihalescul a precizat că în contextul în care construcția și întreținerea infrastructurii rutiere din România se susținea aproape exclusiv din fonduri europene vrea să afle de la ministrul transporturilor care au fost sursele de finanțare a lucrărilor executate în anii 2017 și 2018 pentru construcția și reabilitarea infrastructurii naționale de transporturi, autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale. Mihalescul a spus că vrea o situație anuală din care să reiasă valoarea sumelor alocate din bugetul național, valoarea fondurilor europene, credite rambursabile. „De asemenea, care au fost în anii 2017 și 2018 sumele colectate de Guvernul României din taxele puse pe utilizarea drumurilor naționale și pentru traversarea podurilor? Solicit o evidență anuală, precum și modalitățile în care aceste sume, care nu sunt evidențiate explicit în buget, au fost utilizate pentru întreținerea infrastructurii rutiere”, i-a mai solicitat deputatul PNL de Suceava ministrului transporturilor.

Dumitru Mihalescul a mai adăugat că în condițiile în care Guvernul a întârziat cu peste trei luni adoptarea bugetului de stat vrea să afle de la ministrul Răzvan Cuc să precizeze câte proiecte noi de investiții au fost amânate pentru a doua parte a anului 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava