Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, i-a adresat o întrebare ministrului transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, pentru a afla dacă drumul expres Pașcani-Suceava-Siret se mai află pe lista de priorități a ministerului pentru anul 2017, sau dacă această investiție a fost inclusă în programul de guvernare doar pentru a amăgi populația din această regiune a țării. Ioan Balan a arătat că în programul de guvernare în baza căruia a fost investit actualul Guvern condus de Sorin Grindeanu, la capitolul „Transporturi rutiere” apare angajamentul pentru „dezvoltarea regională echilibrată, eliminarea decalajelor, un sistem eficient de gestionare și întreținere a tuturor drumurilor naționale”, elemente considerate „esențiale pentru dezvoltarea transportului rutier”. Deputatul liberal mai arată că în același capitol sunt enumerate, ”extrem de generos” o listă de obiective de investiții, care vor fi continuate sau urmează să fie începute, a căror realizare ar presupune însă un efort financiar mai mare decât bugetul României pentru următorii patru – cinci ani, „ceea ce demonstrează nerealismul asumării acestor obiective”. Ioan Balan a subliniat că printre investițiile incluse în Programul de Guvernare 2017 – 2020 se numără și două drumuri expres de o importanță foarte mare pentru Regiunea de Nord-Est a României, și care ar facilita o legătură mult mai rapidă între Bucovina și București. „Mă refer aici la drumul expres Pașcani – Suceava, o investiție cu o valoare estimată la suma de 289,99 milioane de euro, și Suceava – Siret, cu o valoare estimată la 196,2 milioane de euro. În privința surselor de finanțare pentru realizarea acestor obiective sunt enumerate sec, fără certitudine, două surse, și anume fonduri externe nerambursabile și/sau de la bugetul de stat”, a explicat Ioan Balan. El a adăugat că în condițiile în care la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu există nici un demers concret în vederea demarării procedurilor necesare începerii lucrărilor la cele două drumuri expres, i-a solicitat ministrului transporturilor să-i spună dacă aceste proiecte vor deveni realitate sau dacă nu au fost incluse în programul de guvernare doar pentru a amăgi populația din această regiune că atenția investițională a noului Guvern se va orienta și către Bucovina.

În același timp, deputatul PNL de Suceava vrea să afle de la ministrul transporturilor dacă a identificat și sursa de finanțare pentru cele două porțiuni de drumuri expres, în condițiile în care autoritatea de menagement sectorială necesară accesării fondurilor externe nerambursabile nu este încă acreditată, iar bugetul de stat nu va putea să susțină o astfel de investiție, în condițiile unor venituri bugetare dezastruoase pentru primele două luni ale acestui an.

„În același timp aș dori să aflu care este angajamentul dumneavoastră ferm, ca ministru, ca parte a unui guvern politic, în legătură cu termenele pentru demararea celor două investiții, respectiv finalizarea acestora. Precizez că solicit angajamentul dumneavoastră personal, nu termene nerealiste propuse și neasumate de nimeni în documente de tipul Master Planul General pentru Transporturi”, i-a mai transmis Ioan Balan ministrului transporturilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava