Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto29 poze în acest set

Curtea Mănăstirii „Sfîntul Ioan cel Nou” din Suceava a fost neîncăpătoare, astăzi, la Sfînta Liturghie prilejuită de hramul lăcașului de cult. La slujbă au asistat cîteva mii de credincioși veniți din diverse zone ale țării. Mulți dintre ei erau îmbrăcați în costume populare și țineau în mîini buchete de sînziene. Au fost enoriași și în exteriorul mănăstirii. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de un sobor de ierarhi ai Bisericii, preoți și diaconi în frunte cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, pe un podium amplasat în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Enoriașii au format cozi în stradă pentru a ajunge să se închine la racla cu moaștele Sfîntului Ioan, protectorul orașului Suceava.

În cadrul evenimentului a avut loc și prezentarea celor mai recente aparițiii editoriale ale Editurii Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Hramul mănăstirii va fi încununat de Taina Sfântului Maslu de obște, săvârșită în după amiaza zilei de duminică, 25 iunie 2023, începând cu ora 17:00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava