Concert pascal
MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a acordat, la finalul Sfintei Liturghii oficiată astăzi la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, mai multe distincții unor personalități din județ, din țară și din străinătate.

În primul rând este vorba despre Ordinul ”Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă medalie a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, aceste distincții fiind înmânate primarului orașului Betleem, Hana Hanania și primarului orașului Karavas din Cipru, Nicos Hadjistephanou. De precizat că municipiul Suceava este înfrățit cu cele două orașe.

După ce a primit Ordinul Crucea Bucovinei, primarul din Betleem, Hana Hanania, care este creștin ortodox, a spus că pentru el este o mare bucurie să fie prezent astăzi la Suceava. „Aș putea să numesc aceste locuri ca fiind ținutul al Sfintei Marii. Și Sfânta Fecioară Maria și Sf. Iosif au venit la Betleem și Isus Hristos s-a născut la noi în orașul Betleem”, a transmis Hana Hanania, care a mai adăugat că „suntem națiuni diferite, români și palestinieni, însă suntem frați în credință”. El a ținut să-i mulțumească primarului Sucevei, Ion Lungu, pentru legătura importantă creată între cele două orașe. La rândul său, primarul din Karavas, Nicos Hadjistephanou i-a dăruit arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților o copie a unei cruci vechi, bizantine și o medalie cu emblema orașului pe care îl conduce.

Același Ordin ”Crucea Bucovinei” a mai fost primit de trei reprezentanți ai Secretariatului pentru Culte, Viorel Frunză, Cezar Păvălașcu, și Romanovschi, de contra-amiralul în rezervă, comandant al flotei militare române, Ion Condur, de adjuncții Inspectoratului pentru Jandarmi Suceava, Ilie Iulian Macoveiciuc și Sebastian Dinu Andronache, de etno muzeologul Elize Stan și de șeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Lițu.

Tot astăzi, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oferit și mai multe distincții Ordinul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Printre cei care au primit acest ordin se numără directorul general ACET SA Suceava, ing. Ștefan Groza.

Primarii orașelor Karavas și Betleem au primit Ordinul ”Crucea Bucovinei” de la IPS Calinic. Directorului ACET, Ștefan Groza, i s-a acordat ordinul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava (foto), 1.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava