MOPAN Suceava

Pe parcursul a două zile, sâmbătă 17 mai și duminică 18 mai, mii de suceveni au admirat peste 500 de câini de rasă, veniți din toate colțurile țării, pentru a se întrece în frumusețe și aptitudini în cadrul Expoziției Chinologice din parcarea Shopping City Suceava. Exemplarele participante la concursul organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava în parteneriat cu Shopping City Suceava au fost răsplătite cu titlul C.A.C. (Câine cu Aptitudini de Campion), pe diferite grade de performanţă. Câinii au fost evaluați de un juriu profesionist, alcătuit din arbitri internaționali din România și Republica Moldova.
Evenimentul s-a desfășurat cu participarea Președintelui Asociaței Naționale Chinologice, Cristian Ştefănescu, care s-a declarat plăcut impresionat de organizarea şi eforturile depuse de Asociația Chinologică Suceava și partenerii care au suținut acest eveniment longeviv și de succes: Belcando, Decathlon, Rompeisaj, Carrefour, Baumax, Animax, Citadin Construct. Totodată, pe lângă eforturile depuse în cadrul organizării acestui eveniment, președintele Asociației Chinologice Suceava, Cristian Domițian Moroșanu, a reprezentat Suceava și în calitate de arbitru.

Cristian Ştefănescu a anunţat public că Suceava merită şi va avea concurs internaţional de chinologie, anul viitor. Acesta a menționat că oricare dintre câinii prezenți în concursul Best in Show (câini desemnați ca fiind cei mai frumoși din fiecare rasă prezentă în expoziție) putea să fie câștigător la concursurile internaționale de chinologie din Europa. De altfel, președintele Asociației Chinologice Naționale a arbitrat cel mai important concurs al expoziției.
Weekendul chinologic de la Suceava a fost o expoziție națională cu participare internațională. Pentru premiul cel mare – Super Best in Show, au concurat cei mai buni câini ai expoziţiei (Best in Show) de sâmbătă 17 mai şi duminică 18 mai. Un Ciobănesc Românesc Carpatin, al cărui proprietar este Balan George din Piatra Neamț, a ieșit învingător sâmbătă, iar duminică, Best in Show a fost desemnat un câine din rasa SHIH-TZU, a cărui proprietară este Dna M. Jovanovic din Serbia, patruped care a câștigat și marele premiu al expoziției chinologice de la Suceava de anul acesta.
Pentru toţi cei care împărtășesc dragostea pentru câinii de rasă, fie ei admiratori, proprietari sau crescători, evenimentul a fost un bun prilej de recreere activă, de iniţiere în domeniul chinologic, dar şi de participare competitivă în spiritul sportivităţii şi al respectului reciproc.
Pe parcursul celor două zile, Shopping City Suceava a dorit să promoveze și  tradițiile Bucovinei în rândul participantilor veniți din toate colțurile țării, așa încât cei care au fost prezenți la eveniment, au putut savura bucate delicioase de la „Târgul de produse tradiționale” organizat în parcarea Shopping City Suceava. Tot la expoziția chinologică, iubitorii de animale au avut ocazia să cumpere pentru prietenii lor necuvântători accesorii, cosmetice și hrană de la standurile special amenajate.
De altfel, copiii au putut participa la ateliere educative de creație, în cadrul cărora au confecționat din obiecte art craft, accesorii pentru căței și au învățat numeroase lucruri despre îngrijirea cățeilor de rasă prezenți în expoziție.
În cadrul expoziției s-a acordat un număr considerabil de premii, la diferite concursuri chinologice. Astfel, printre cele mai importante, amintim: Locul I la concursul „Junior Handler” (cel care conduce câinele în ring ți îi pune în valoare calitățile), a fost obținut de Laslo Batrix cu un câine din rasa Amstaf (17 mai) și de Antoniu Tudorache cu un Ciobănesc german (18 mai). La concursul „Best Junior”, locul I a fost ocupat încă o dată de rasa Shih-tzu cu proprietarul din Serbia și de rasa Tekel cu par sârmos, proprietar Călin Simu din Cluj Napoca.
Concursul „Cel mai frumos ciobănesc românesc” a fost câștigat de ciobănescul românesc carpatin proprietate a unei canise din Piatra Neamț, iar ciobănescul românesc mioritic al proprietarului Mihail Borșan din Broșteni a fost câștigătorul concursului „Cea mai frumoasă pereche”. De asemenea, concursul „Cel mai frumos câine din județul Suceava” a fost adjudecat de Ovidiu Jelea din Suceava cu un câine din rasa Airedale Terrier.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava