Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Numit, cândva, mai întâi de Revista Fortune şi apoi de Cartea Recordurilor, drept cel mai bogat om al planetei, Jean Paul Getty a rămas în istorie drept miliardarul care a refuzat să plătească răscumpărarea pentru nepotul său răpit, în 1973, de mafia din Calabria, Italia, notează click.ro.

Jean Paul Getty, numit la jumătatea secolului trecut, mai întâi de Revista Fortune şi apoi de Cartea Recordurilor, drept cel mai bogat om din lume, a refuzat să plătească răscumpărarea pentru nepotul său răpit, în primele ore ale zilei de 10 iulie 1973. John Paul Getty III, pe atunci în vârstă de 16 ani, a fost răpit de un grup mafiot, renumitul ‘Ndrangheta, una dintre cele mai periculoase grupări infracţionale din Italia.

Când tânărul a fost răpit, s-a suspectat pentru prima dată că el însuși a înscenat răpirea ca un complot pentru a extrage bani de la bunicul său.

John Paul Getty III a fost ținut în lanț, într-o peșteră din munții Calabriei, unde a fost bătut și torturat în mod regulat, timp de cinci luni, potrivit sursei citate. S-a ajuns chiar să îi fie tăiată o ureche. Abia după acest act de cruzime, familia a plătit suma de 2.9 milioane de dolari, după o negociere ca la sânge. Jean Paul Getty a cerut o dobândă de 4% pe an, pe care fiul său urma să o achite. În captivitate, Getty III împlinise vârsta de 17 ani și a fost descoperit pe o autostradă acoperită cu zăpadă între Roma și Napoli, la 15 decembrie 1973, la scurt timp după ce răpitorii și-au primit banii.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/actualitate/international/miliardarul-numit-candva-cel-mai-bogat-om-din-2350901.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava