Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene s-a întâlnit astăzi, 22 februarie a.c., cu o delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) condusă de Alexandru Cumpănașu.

Principalele teme de discuție s-au referit la măsurile cuprinse în Planul Național pentru Modernizarea României ale CNMR, debirocratizarea absorbției fondurilor europene, identificarea soluțiilor și formelor de colaborare în vederea dezvoltării României.

CNMR a venit cu propuneri concrete de îmbunătațire a legislației si a practicii în domeniile menționate. Pentru analizarea posibilității implementării lor,  Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) si CNMR au stabilit constituirea unor grupuri de lucru în vederea identificării celor mai bune soluții.

Suntem deschiși spre dialog și dorim ca împreună să identificăm cele mai bune soluții de cooperare. Avem un obiectiv comun: accelerarea absorbției fondurilor europene și folosirea lor în scopul modernizării României”, a declarat viceprim-ministrul Shhaideh.

Viceprim-ministrul a prezentat și prioritățile în domeniu: lansarea, în acest an, a apelurilor de proiecte pentru toate liniile de finanțare, acreditarea, până la 1 iulie a.c., a tuturor autorităților de management ale programelor europene și achitarea fără întârzieri a facturilor depuse de beneficiarii programelor. Ținta de rambursare prevăzută pentur anul în curs este de 5,2 miliarde euro.

Coaliția va transmite propunerile în scris MDRAPFE, astfel încât specialiștii din Minister să le poată evalua cât mai rapid. Pentru monitorizarea colaborării, se va lucra pe baza unui inventar de probleme și a unui calendar cu termene de rezolvare si rapoarte de progres.Alexandru Cumpanasu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava