Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul afacerilor externe din România, Luminița Odobescu, a fost prezentă astăzi în județul Suceava, ea vizitând mai multe obiective turistice din zona Câmpulung Moldovenesc. Luminița Odobescu, alături de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și mai mulți primari din județ au vizitat platoul masivului Rarău, parcurgând drumul prin Izvorul Alb și Transrarăul, după care ministrul a vizitat și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. Aici, ministrul de externe a primit un tricou cu îndemnul „Hai în Bucovina!”. După vizita la muzeu, Luminița Odobescu și oficialitățile sucevene au urmărit spectacolele care au loc în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc în cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” și au vizitat standurile de prezentare ale stațiunilor turistice de interes local și național reunite în cadrul „Stațiunii Turistice Bucovina”.

Alături de ministrul de externe al României au fost prezenți și primarul din Câmpulung Moldovenesc, primarul Sucevei, Ion Lungu, senatorul Constantin Daniel Cadariu, deputații Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu și primari ai stațiunilor turistice. În discursul său de pe scena Festivalului „Întâlniri Bucovinene”, Luminița Odobescu a spus că  îi face o deosebită plăcere să fie prezentă la Câmpulung Moldovenesc și i-a felicitat pe organizatorii festivalului. „Suntem înconjurați de bogăția culturală și istorică a Bucovinei, o regiune care și-a păstrat cu mândrie tradițiile și rădăcinile. Acest festival devenit el însăți o frumoasă tradiție ne oferă posibilitatea unei călătorii în timp. Vrem să învățăm de la înaintașii noștri, să prețuim tradițiile și să le aducem mai departe pentru ca urmașii, copiii noștri să le poată cunoaște și să le aprecieze la rândul lor. Fiecare costum popular, broderie sau motiv tradițional poartă în firele sale această moștenire culturală. Fiecare dans, fiecare linie melodică transmite pasiunea înaintașilor noștri. Acest festival este o punte între generații, o modalitate de a celebra împreună moștenirea culturală bucovineană și de a ne încărca inimile cu bucurie”, a spus ministrul afacerilor externe. Luminița Odobescu a adăugat că tabloul acestui festival nu poate fi complet fără a evoca gastronomia bucovineană care cu preparatele sale autentice este o reflectare a generozității pământului și a ospitalității oamenilor de aici.

„Dar frumusețile și obiceiurile bucovinene nu se opresc la granițele acestei regiuni. În toate colțurile lumii și pot să confirm acest lucru ca ministru de externe, ca fost ambasador al României toate aceste tradiții continuă să trăiască într-un mod autentic și constituie locul unde valorile acestei regiuni sunt păstrate și transmise mai departe”, a mai precizat ministrul Luminița Odobescu. Ea a spus că Ministerul Afacerilor Externe are toată deschiderea pentru a sprijini, promova și încuraja prin intermediul acțiunilor de diplomație publică și culturală evenimente și inițiativele care promovează patrimoniul nostru cultural, un exemplu fiind și Festivalul „Întâlniri Bucovinene”.

Ministrul de externe de pe scena Festivalului Întâlniri Bucovinene: „Suntem înconjurați de bogăția culturală și istorică a Bucovinei”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava