MOPAN Suceava

Ministrul delegat pentru fonduri europene, doamna Rovana PLUMB, și comisarul european pentru politica regională, doamna Corina CREȚU, au participat la o întâlnire de lucru pentru găsirea unor soluții viabile și cât mai rapide de a debloca mecanismele și de a accelera atragerea fondurilor europene în contextul în care România înregistrează acum o rată de absorbție zero a fondurilor politicii de coeziune 2014-2020.

Desemnarea autorităților implicate în gestionarea fondurilor 2014-2020, lansarea cât mai rapidă a cererilor de proiecte pentru aceste programe și închiderea programelor operaționale aferente perioadei 2007-2013 au fost principalele teme de discuție.

Doamna comisar Corina CREȚU a precizat: „La nivelul Comisiei Europene, ne declarăm întreaga disponibilitate de a sprijini România pentru a îndeplini obiectivele prioritare ale momentului: desemnarea autorităților, îndeplinirea condiționalităților restante, deblocarea lansărilor de apeluri, debirocratizarea și simplificarea procesului”.

„Trebuie să scoatem România din viteza zero, unde a fost ținută un an, și să o ducem în viteza a cincea. Să atragem de la CE 5,2 miliarde euro din fondurile aferente politicii de coeziune, politicii agricole comune și politicii de pescuit este obiectivul pe care să îl atingem în acest an”, a declarat doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava