Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul delegat pentru fonduri europene Rovana Plumb a semnat, astăzi, 2 martie a.c., la Varșovia, în cadrul Reuniunii miniștrilor responsabili cu politica de coeziune din statele Vișegrad + 4, documentul de poziție comun privind politica de coeziune post-2020.

Documentul conține o poziție comună a statelor participante la reuniune din Grupul Vișegrad (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia), pe de o parte, și Bulgaria, Croația, România și Slovenia (V+4), pe de altă parte, faţă de orientările generale privind politica de coeziune pentru perioada de programare financiară post-2020.

Ministrul a intervenit susținând că „viitoarea politică de coeziune ar trebui să fie simplificată și flexibilă pentru a încuraja autoritățile locale să utilizeze fondurile europene într-un mod mai bun decât în trecut”.

În cadrul sesiunii ministeriale, șeful delegației române, Rovana Plumb, a subliniat că „viitorul politicii de coeziune este strâns legat de cel al Uniunii Europene, fiind esențială garantarea unei politici de coeziune europene puternică și eficientă, care să genereze o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii în toate regiunile europene. Politica de coeziune post-2020 trebuie să rămână principala politică de investiții la nivelul Uniunii Europene”.

Ministrul român a atras atenția asupra faptului că politica de coeziune trebuie să fie un pilon bugetar al Uniunii Europene, iar parteneriatul, solidaritatea și principiile subsidiarității ar trebui să rămână componentele esențiale ale acestei politici europene extrem de importantă pentru statele membre ale UE.

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, a deschis lucrările reuniunii, întărind rolul pe care politica de coeziune trebuie să-l joace în perioada de programare post-2020: „Este timpul să le dăm cetățenilor un semnal puternic. Mesajul nostru pentru cetăţeni trebuie să fie că Europei îi pasă. Și ce modalitate mai bună de a dovedi asta decât politica de coeziune? Scopul politicii de coeziune este de a îmbunătăți viața de zi cu zi a tuturor. Acesta este motivul pentru care trebuie să luptăm pentru ea și pentru viitorul ei, deoarece este viitorul nostru comun: locuri de muncă și creștere economică prin politica de coeziune, locuri de muncă și creștere economică pentru toți, pentru toate regiunile”.

Delegația României a fost condusă de ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb. Din delegație a făcut parte doamna Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava