Concert pascal
MOPAN Suceava

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va prezida luni, 27 mai 2019, reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, în calitate de președinte al acestui format de lucru pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO 2019).

În reuniunea de la Bruxelles, miniștrii responsabili pentru comerțul exterior din statele membre UE vor aborda tematici de actualitate în domeniul politicii comerciale comune. Acestea includ reforma și negocierile din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), inclusiv negocierile privind e-commerce, relațiile comerciale UE – SUA, respectiv pregătirile pentru semnarea Acordului de Comerț Liber și a Acordului privind Protecția Investițiilor UE – Vietnam, care reprezintă o prioritate a Președinției României la Consiliul UE.

De asemenea, la dejunul de lucru miniștrii comerțului vor discuta recomandările Consiliului European de primăvară din sfera comerțului, inclusiv stadiul negocierilor comerciale în curs purtate de Uniunea Europeană cu state terțe.

Elemente de background

Consiliul Afaceri Externe – Comerț reprezintă cel mai înalt for decizional la nivelul Consiliului Uniunii Europene privind subiecte aferente implementării și conturării politicii comerciale comune. Statele membre sunt reprezentate de miniștrii responsabili pentru domeniul comerțului internațional, această formațiune a Consiliului reunindu-se, de regulă, de două ori pe an sau de oricâte ori este necesar.

Mai multe informații disponibile pe website-ul Consiliului UE:

https://www.consilium.europa.eu/ro/meetings/fac/2019/05/27/ â

Informații practice:

https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/contact/press-services_en

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava