Concert pascal
MOPAN Suceava

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a avut vineri o întrevedere bilaterală cu șeful delegației Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, George Hollingbery, secretar de stat pentru politici comerciale.

În cadrul întâlnirii, care a precedat reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, au fost abordate subiectele care se regăsesc pe agenda reuniunii ministeriale.

Demnitarul român a subliniat importanța relației economico-comerciale dintre cele două țări și și-a exprimat convingerea că aceasta poate crește și mai mult în viitor, bazându-se și pe un acord de Parteneriat Strategic ambițios și cuprinzător. Pentru a da consistență acestui parteneriat, ministrul Oprea a propus înființarea unor grupuri de lucru pe diferite domenii și organizarea de forumuri economice bilaterale anuale pentru informarea mediilor de afaceri privind oportunitățile de cooperare. Totodată, a mulțumit părții britanice pentru sprijinul oferit în cadrul unor teme de interes pentru România, cum ar fi aderarea la OCDE.

De asemenea, ministrul român și-a exprimat îngrijorarea față de situația de nesiguranță creată de procesul Brexit, cu 35 de zile înainte de ziua Brexit nefiind agreat Acordul de retragere al UK din UE. Ștefan-Radu Oprea a subliniat că mediul de afaceri are nevoie de claritate privind cadrul relațiilor cu UK după Brexit, pe plan intern ministerul organizând o serie de evenimente pentru informarea acestora cu privire la orice scenariu, pentru a-și putea pregăti planuri de contingență în cazul retragerii UK fără un acord din UE.

Întrevederea bilaterală dintre cei doi demnitari a avut loc în marja reuniunii informale CAE – Comerț, care se desfășoară în București în perioada 21-22 februarie 2019. Agenda reuniunii a inclus în sesiunile formale subiecte privind modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului și relațiile comerciale UE – SUA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava