MOPAN Suceava

Parcul Colina din Cluj Napoca a debortat in acest week-end de creativitate, unicitate si… DISTRACTIE. 40 de echipe din Romania au luat in serios provocarea lansata de Red Bull Soapbox Race si s-au strans cu mic, cu mare la start. Multi au crezut ca Holoween-ul sau Craciunul a venit mai devreme pentru ca participantii s-au costumat in fel si chip, iar pe traseu am vazut masinute numai una si-una.
Echipele au avut la dispozitie aproape o luna sa-si construiasca propria masina artizanala, nemotorizata. Sambata, in ziua cea mare, au reusit sa ne surprinda. Am vazut la start o copie fidela a MIG–ului, ce inseamna un partaj adevarat sau cum o butelca de tuica autentica din prune poate prinde viteza.
Echipa Mocanita fara frica din Suceava s-a clasat pe locul 26, dupa ce a obtinut 24 de puncte pentru design, 25 de puncte pentru show si locul 14 la viteza, cu 51 de secunde.
Credeati ca la o astfel de competitie, a-ti realiza un prototip nu este deloc creativ? Va inselati – masina lui Louis De Funes din seria “Jandarmul si Jandarmeritele”, o ghilotina, un mustarmobil sau o inchisoare pe roti, ne-au demonstrat ca la Red Bull Soapbox Race, totul este posibil.
Masinariile in forma de animale s-au intercut si ele pe traseul de la Red Bull Soapbox Race – un ghepard, un dinozaur sau un rechin au facut furori pe patru sau trei roti.  Personaje din desene animate, precum soricelul si Pinky&The Brain, cei trei purcelusi sau ursul Baloo din Cartea Junglei nu aveau cum sa lipseasca.

La categoria “authentic romanesc” am vazut Mocanita fara Frica, iar la “ce le place romanilor”, am avut Flori-n Salam. Prima masina de raliu Ford nu avea cum sa lipseasca de la start, aratandu-ne ce inseamna sa parcurgi un traseu cu calitati de pilot.
Migutzu No.1 a realizat cel mai bun timp, reusind sa parcurga traseul in numai 42 de secunde. La polul opus s-a aflat Geronimo, cu 2 minute si 33 de secunde. In cele din urma, primul loc le-a revenit echipei Migutzu No.1 din Bucuresti (Soare Ovidiu Mihail, Vecu Marius, Briotă Dan Ionel și Ionescu Ionuț). Ei au resit sa impresioneze juriul format din Bogdan Marisca, Roxana Ciuhulescu, Ileana Badiu si Traian Tudorica si au acumulat 14 de puncte.
Locul doi a fost ocupat Bootelcuta din Iasi. Bogdan Băianu, Cristi Bârlădeanu, Adrian Mititelu, Alex Munteanu au adunat 17 de puncte.
Cea de a treia treapta a podiumului a fost ocupata de catre echipa Mustarmobilul (Bulboacă Mihăiță, Cernat Alex, Iordan Florin si Vincă Andrei), din Tecuci, cu 23 de puncte acumulate in clasament.
Pe cei 400 de metri de traseu construit am avut peste 2 km de garduri de protectie si peste 4000 de baloti din paie, care i-au ajutat pe piloti sa nu iasa in decor.
Atmosfera a fost intretinuta de Adrian Vancica aka Celentano si Mihai Rait aka Dorel din serialul Las Fierbinti difuzat de PRO TV.

Mocanița fără frică din Suceava, pe locul 26 la Red Bull Soapbox Race din România, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava