Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat în consultare publică, la 1 martie a.c., un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Proiectul de lege are ca principale obiective profesionalizarea funcției publice, asigurarea unei flexibilități sporite în accesul la funcția publică, creșterea eficienței activității funcționarilor publici și modificarea sistemului de recrutare, prin organizarea de concursuri naționale pentru testarea competențelor generale, urmate de concursuri pe post, prin testarea competențelor profesionale specifice postului respectiv.

Prin publicarea proiectului, ministerul a urmărit tocmai respectarea transparenței în adoptarea actelor normative și colectarea de contribuții pentru elaborarea celei mai bune variante de Statut al funcționarilor publici.

Astfel, forma postată pe site este în curs de modificare, ca urmare a observațiilor și comentariilor primite în etapa de consultare publică. Forma actuală a proiectului de lege prevede, la art. 3, și transparența, printre principiile care stau la baza exercitării funcţiei publice.

Cu privire la prevederea ce stabileşte că raporturile de serviciu încetează de drept în cazul în care funcţionarul public are o pedeapsă definitivă privativă de libertate, cu executare, menționăm că este vorba despre alinierea cu prevederile din Codul Muncii.

Reamintim că 10 martie este termenul limită până la care se pot depune observații, cei interesați să contribuie la îmbunătățirea actului normativ pot face propuneri în scris la adresa info@mdrap.ro.

Precizăm că și alte prevederi incluse în varianta inițială pot fi modificate, în funcție de propunerile și observațiile primite în etapa de consultare publică.

Proiectul a fost inițiat pentru a transpune o serie de documente programatice elaborate la nivel național în ultimii ani, cum ar fi: Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014-2020 (HG nr. 909/2014), Strategia privind dezvoltarea funcţiei publice 2016-2020 (HG nr. 525/2016), Strategia privind formarea profesională pentru administraţia publică 2016-2020 (HG nr. 650/2016), dar și pentru a remedia deficiențe de ordin tehnic din actualul Statut, inclusiv corelarea cu alte acte normative.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava