Concert pascal
MOPAN Suceava

Modul în care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a organizat evenimentul din Duminica Mironosițelor de la Muzeul Satului Bucovinean a fost aspru criticat de o parte dintre cei prezenți. Unii i-au scris Înaltpreasfințitului Calinic pentru a-și arăta nemulțumirea.

”Părinte Arhiepiscop, iertat să ne fie dar ar trebui să aveți mai multă grijă când aprobați să se desfășoare evenimentele culturale. Am stat azi împreună cu copiii noștri peste cinci ore în soare și nemâncați pentru că programul de la Muzeul Satului Bucovinean nu a fost nici bine organizat și nici respectat. Am fost chemați să vedem cum alții primesc câte 4 rânduri de cadouri și copiii noștri nu? Au primit profesorii și preoții diplome și icoane și copiii noștri au plecat plângând pentru că au stat atâtea ore acolo fără să fie măcar urcați pe scenă dacă nu și premiați? Câți bani s-au cheltuit cu toată activitatea aceasta? Din buzunarul cui? De ce nu i-ați chemat acolo pe copiii săraci, care n-au văzut niciodată cetatea și muzeul? Era mai de folos decât să urce pe scenă preoteasa și preotul de la Comănești, cu copiii în brațe și să ne spună că ei reprezintă centrul de tineret. Ce sunt centrele acestea de tineret? Că trei sferturi din cei prezenți erau copii. Cei mai mulți sunt copii din școli și nu din parohii, folosiți și trași în toate direcțiile așa cum dorește consilierul dumneavoastră. Dacă tot ne-au purtat pe drum până la Suceava măcar să le fi dat câte o carte fiecăruia. Unii au primit premii, icoane, cărți și diplome și alții chiar nimic. Îi învățați că așa e în viață. Unii la altar și alții pe hotar. Pe ce criterii s-au dat premiile? De ce s-a ținut cont? Că i-au urcat pe scenă și cei care prezentau nu le știau nici măcar numele. Ce-i recomandă pe membrii juriului? Ce căuta ….? Numai pentru că e …..? Ce știe ea despre tradiții? Ce știe despre costumul popular? Ne-au cântat jumătate de oră cei de la Oastea Domnului. Care-i legătura lor cu tradiția străveche din satele noastre și ostași? A fost vorba că-i pentru Duminica Mironosițelor. Din toți cei care erau acolo numai inspectoarea le-a spus femeilor un cuvânt și la mulți ani. Nu știm ce vreți cu adunările acestea, o amestecătură, știm numai că ne-am văzut copiii ținuți în soare ceasuri întregi, că n-au înțeles de ce au fost aduși acolo și că au plecat supărați și nedreptățiți. Poate încercați să mai îndreptați câte ceva ”, au scris unii dintre cei prezenți.

”Fiind prima ediție, unele stângăcii au fost inevitabile. Probabil ca la a doua ediție organizatorii vor fi mult mai atenți la detalii”,  a răspuns IPS Calinic.

Modul în care a fost organizat evenimentul din Duminica Mironosițelor de la Muzeul Satului Bucovinean aspru criticat. ”Unii au primit premii, icoane, cărți și diplome și alții chiar nimic. Îi învățați că așa e în viață. Unii la altar și alții pe hotar”, 4.2 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/10 (6 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava