Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Elena Ceaușescu a fost cea mai puternică femeie din perioada comunismului. Soția conducătorului Ceaușescu, fosta mare doamnă provenea dintr-o familie modestă, din comuna Petrești, județul Dâmbovița, fără posibilități financiare. Acesta a fost și unul dintre motive pentru care și-a schimbat numele de fată, ca să uite de trecutul sărăcăcios, potrivit click.ro.

La naștere, Elena Ceaușescu s-a numit Lenuța Petrescu. Tovarășa a venit pe lume în data de 7 ianuarie 1916, în comuna Petrești, din județul Dâmbovița. Aceasta a urmat doar patru clase primare, iar după aceea s-a mutat cu fratele ei la București. În anul 1939 a intrat în Partidul Comunist Român unde l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu, cel cu care s-a căsătorit în 1947, scrie shtiu.ro.

După ce a devenit doamna Ceaușescu, Lenuța și-a schimbat prenumele și data de naștere. Se spune că decizia ar fi venit deoarece aceasta era mai în vârstă ca Nicolae Ceaușescu, care era născut în 1918. În ceea ce privește prenumele, aceasta ar fi dorit să scape cu totul de trecutul sărăcăcios, lipsit de orice oportunități de dezvoltare. Astfel, ca prin minune Lenuța a devenit Elena.

Sursa foto: Facebook

Află mai multe detalii, accesând: https://click.ro/actualitate/national/motivul-pentru-care-elena-ceausescu-si-a-schimbat-2275294.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava