Concert pascal
MOPAN Suceava

Un munictor necalificat de la o firmă din Muşeniţa a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava după ce a fost prins sub un zid pe care vroia să-l demoleze împreună cu un coleg. Potrivit unui comunicat de presă, administratorul firmei a sunat sâmbătă dimineaţa la „112” pentru a sesiza faptul că G. Ioan de 30 ani, din Muşeniţa, angajat ca muncitor necalificat al firmei a fost victima unui accident de muncă.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că în timpul programului de lucru, în jurul orei 8.00, S. Valeriu și G. Ioan, angajați ca muncitori necalificați, au fost trimiși într-o hală din curtea firmei pentru a dărâma niște pereți din cărămidă. Cei doi muncitori necalificați nu au fost echipați corespunzător, deoarece, de obicei, aceștia prestau activități de prelucrare a lemnului.

În jurul orei 10.30, cei doi muncitori spărgeau cu un picamer baza peretelui pe care trebuiau să îl dărâme. La un moment dat peretele s-a desprins de pe stâlpul din beton de care era prins, în partea laterală și în partea superioară. Când au observat acest lucru cei doi muncitori au încercat să se dea în spate însă G. Ioan s-a împiedicat de o cărămidă, iar peretele a căzut peste acesta, fiind prins sub zid de la bazin în jos.

La fața locului s-a prezentat un echipaj SMURD Rădăuți care a transportat victima la Spitalul Municipal Rădăuți, ulterior bărbatul fiind transportat la Spitalul Jude țean Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă, cercetările urmând a  fi continuate de agenţii Postului de Poliție Gălănești.

S-a procedat la anunțarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava cu privire la incident.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava