Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Suceava va aloca 332.129,82 de lei pentru amenajarea ornamentală a bradului de Crăciun care va fi montat la iarnă în centrul municipiului. Consiliul Local care se va întruni în ședință săptămâna viitoare va aproba indicatorii tehnico economici și studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiții ”Amenajare ornamentală Brad de Crăciun”. Amenajarea ornamentală a bradului de Crăciun constă în principal în fixarea instalatiei de iluminat exclusiv pe o structură metalica portantă, cu înăltime 15 metri și diametru la baza de 9 metri structură metalică ce inconjoară (îmbracă ) bradul natural.

”În proiectul de hotarare supus atentiei se propune amenajarea ornamentală a Bradului de Crăciun care este una din componentele importante (poate cea mai importanta) a târgului de Crăciun. Scopul principal al acestei amenajari este revitalizarea turismului și dezvoltarea social-culturală a municipiului. Târgul de Crăciun este un punct de atractie turistică pentru oraș oferind cetătenilor si turiștilor o experiență complexă. Propunerea tehnică a amenăjarii ornamentale a bradului constă în fixarea instalatiei de iluminat exclusiv pe o structură portantă ce înconjoară bradul natural. Se va instala o structura metalică centrală care să preia sarcinile descărcate asupra arborelui natural. Aceasta structură consta în 3 confecții metalice din țeavă OL 48.3 mm x3,2 legate perimetral trunchiului de brad prin șurub si piuliță dispuse la 120 de grade pe circumferinta acestuia. Se vor dispune circular 22 blocuri de beton în jurul bradului care vor servi ca si punct de ancorare (prin interniediul unui cerc metalic din profile metalice fixat de blocurile de beton) pentru 44 cabluri de oțel (sute) ce pleacă din partea superioară structurii metalice centrale fixate la vârf de un inel metalic cu diametrul de 0,35 m. Această structură, care din punct de vedere geometric formează un con, se va folosi exclusiv pentru instalarea tuturor elementelor decorative. Tipul acesta de structura este mult mai potrivită pentru a oferi posibilitatea de instalare în deplină siguranță a figurinelor de iluminat decorativ. Astfel acest montaj oferă posibilitatea de multiple configurări ale sistemului de iluminat întrucât nu depinde de structura coroanei unei arbore natural. Printr-o aranjare dinamică a figurinelor luminoase 2D/3D se pot obtine elemente grafice dinamice, animate, într-o paletă largă de combinații a jocurilor de lumini programabile care va potența ca o atractie de interes Piata Centrală din municipiul Suceava. Structura metalică conică va avea o inăltime de aproximativ 15 m cu diametrul la baza de 9 m si va permite împodobirea bradului cu aproximativ 140 figurine luminoase cu LED 2D/3D ( cu cota de gabarit a figurinei 1,4 x 1,0 m) interconectate. Aceste figurine  vor fi montate pe 10 niveluri si una în vârful bradului. În interior se vor monta controlere ce vor gestiona jocul de lumini. Amplasarea structurii metalice se va face pe sol acoperit cu pavaj sau beton fără a fi nevoie de ancorare mecanică în sol, greutatea va fi sustinută uniform de blocurile de beton. Configurația propusă conferă o stabilitate ridicată a bradului si o posibilitate multiplă de configurare a designului din brad. Totodată se pot instala jocuri de lumini ce conferă dinamism si o atractivitate mai mare asupra Bradului de Crăciun. Dezvoltarea unui punct de interes principal asupra târgului de Crăciun va duce vizitatori si implicit la o crestere economică asupra municipiului”, se spune în expunerea de motive a proiectului.

Municipalitatea suceveană alocă aproape 350.000 de lei pentru amenajarea ornamentală a bradului de Crăciun, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava