MOPAN Suceava

Graficiana Suzana Fîntânariu va primi titlul de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni acordat cu unanimitate de voturi de către Consiliul Local. Distincția îi va fi înmânată de primarul Gheorghe Cătălin Coman la vernisajul expoziției sale care va avea loc pe data de 17 septembrie la Biblioteca Municipală, eveniment din cadrul ediţiei a doua proiectului de promovare a Municipiului Fălticeni „Împreună susţinem promovarea — Fălticeni, Mon Amour” al  Asociaţiei „Rotary Club Fălticeni”.

„Vernisajul, pe data de 17 septembrie, în cadrul ediţiei a doua proiectului de promovare a Municipiului Fălticeni „Împreună susţinem promovarea — Fălticeni, Mon Amour”, a unei expoziţii cu lucrările prof. univ. dr. Suzana Fântânariu, graficiană distinsă în anul 2013 cu înalta distincţie de Doctor Honoris Causa al Universității de Arte „George Enescu” din Iaşi şi care a atras atenţia lumii artistice şi culturale, cunoscând laurii succesului pe întreg mapamondul cu lucrările sale, este un bun prilej de ai aduce şi recunoştinţa comunităţii fălticenen. Este o bucurie că în colaborare cu Asociaţia „Rotary Club Fălticeni”, putem realiza un moment deosebit nu doar în viaţa Suzanei Fântânariu, care va sărbători frumoasa vârstă de 75 de ani alături de fălticeneni, prind vernisajul expoziţiei de la Biblioteca Municipală, ci şi în istoria artelor plastice locale reprezentate de nume mari cum ar fi Ion Irimescu,  Dimitrie Hîrlescu, Aurel Băeşu, Ştefan Șoldănescu, Mihail Gavril, Gabrel Baban.  Pe 17 septembrie avem ocazia să fim în faţa unui artist complet, valoros, vizionar, ireversibil marcat de înţelepciunea şi emoţia descoperirii de sine şi care, de la începutul anilor ’90 se preocupă pentru integrarea celei de-a treia dimensiuni în lucrările sale. Cu un limbaj plastic este de un rafinament rar, Suzana Fântânariu excelează în domeniul xilogravurii şi al desenului şi ne uimeşte cu lucrări tridimensionale de mare anvergură. Maniera sa de a specula efectele aplicării pe hârtie a creionului sau cărbunelui, în lucrări intense şi pline de spontaneitate, dovedeşte o forţă incredibilă, creând compoziții neegalate până astăzi în arta autohtonă”, a motivat primarul Coman.

Suzana Fântânariu are la activ peste 60 de expoziţii personale și peste 300 de expoziţii de grup pe toate continentele. A luat Premiul I la Paris, Premiul II la Maastrsicht, Premiul I la Sharjah, Medalia de argint din Beijing, Medalia de aur a Bienalei de artă Vicenza, este doctor în arte vizuale, cu o carieră academică extraordinară ca profesor universitar şi coordonator de doctorate la Facultatea de Artă şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Cea care este supranumită Doamna graficii românești s-a născut în comuna suceveană Baia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava