Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto91 poze în acest set

Festivalul de Artă Medievală de la Suceava aflat la a XI-a ediție a debutat joi seară cu parada cavalerilor cu făclii. Peste 400 de cavaleri și domnițe au străbătut municipiul reședință de județ pe traseul Obcini – George Enescu – Primărie – Bulevardul Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun fiind aplaudați de miile de suceveni care au umplut trotuarele.

Cei mai încântați au fost ca în fiecare an copiii care au văzut cum personajele din povești au devenit realitate. Parada cavalerilor cu făclii  a fost atent coordonată de directorul Muzului Bucovinei, Emil Ursu, îmbrăcat în costum de boier.

În public s-a aflat și președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur alături de consilierul său Niculai Barbă dar și deputatul Bogdan Gheorghiu și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Festivalul de Artă Medievală va avea loc în perioada 17 – 20 august  la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean, unde, cavaleri, domniţe, păpuşari şi cascadori vor oferi publicului, ca în fiecare an , turniruri , spectacole cu foc, cu foc și lasere, dansuri medievale, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru pentru copii, muzică medievală și tradițională, tir cu arcul.

Deschiderea oficială este programată pentru ziua de vineri, 18 august, de la ora 17:45.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” este organizat de Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei.

Programul complet al Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ediţia 2017 :

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava