Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor a participat sâmbătă la inaugurarea grădiniței din comuna Pătrăuți, eveniment organizat în cadrul Zilelor Comunei Pătrăuți. La eveniment au mai fost prezenţi directorul Şcolii Gimnaziale Pătrăuți, Ruști Lucian Vasile, primarul comunei , Vasile Breabăn, Inspectorul General al ISJ, Gheorghe Lazăr, Consilierul Județean, Nicolae Bosancu, preoți, profesori , copii, părinți și bunici.

Proiectul Grădiniței cu Program Normal Pătrăuți a fost demarat la sfârșitul anului 2007 la inițiativa autorităților locale reprezentate de fostul primar, Ioan Dragoș Jureschi și viceprimarul, Ioan Hostiuc. Realizarea acestei investiţii s-a făcut cu ajutorul proiectantului inginer, Apreutesei Sergiu, iar licitația a fost câștigată de către S.C TEST PRIMA SRL reprezentată de Juravlea Viorel.

„Acest proiect de investiție s-a derulat prin HG 300/2007 având o valoare totală de 1 156 000 lei, iar lucrările au început în anul 2008. În 2010 lucrările au fost stagnate din cauza lipsei de fonduri, constructorul primind de la Guvern doar suma de 603 000 lei, proiectul fiind finalizat în acel moment în proporție de 90%,” a declarat directorul Școlii Gimnaziale, Lucian Vasile Ruști .

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Suceava, în perioada 2010-2012 situația a rămas neschimbată deoarece nu au fost alocate sumele atât de necesare demarării proiectului de investiții ci abia în vara anului 2013 au fost reluate lucrările și finalizate în luna septembrie a aceluiași an.

„Toate aceste stagnări în finanțare și implicit apariția intârzierilor și a altor neplăceri în buna desfășurare acestui obiectiv de investiții, atât de necesar preșcolarilor din comuna Pătrăuți, s-a datorat diferenței de culori politice dintre fostul Președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și a primarului PSD, Jureschi Ioan Dragoș, în perioada 2008 – 2012. În prezent, chiar dacă diferența de culoare politică dintre autoritățile administrației publice județene și locale din Pătrăuți se menține însă în sens invers, diferența nu a contat și preșcolarii din comuna Pătrăuți vor începe noul an școlar 2013 – 2014 sub un nou acoperiș modernizat.

Copiii, indiferent de vârstă, au dreptul fundamental la învățătură iar misiunea asumată de lege a reprezentanților administrațiilor publice, indiferent de culoarea politică, este de a crea condiții optime, atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice care se fac responsabile de actul educațional”, se arată în comunicatul de presă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava