Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul Ioan Balan a fost ales preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PDL. Consiliul Local de Coordonare al PDL Suceava a avut loc sâmbătă în sala de festivităţi a Complexului Conacul Domnesc din Şcheia, la eveniment fiind prezenţi aproximativ 1.500 de democrat liberali suceveni. Alegerea lui Ioan Balan la şefia PDL Suceava s-a făcut în prezenţa conducerii centrale a PDL, printre cei care au ţinut să fie alături de deputatul sucevean la acest eveniment numărându-se liderul PDL, Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu şi Anca Boagiu, secretarul general al partidului, senatorul Gheorghe Flutur, europarlamentarii Theodor Stolojan şi Traian Ungureanu, mai mulţi vicepreşedinţi şi lideri naţionali ai acestei formaţiuni politice. De remarcat faptul că dintre cei 1.500 de invitaţi la acest eveniment, 715 de membri PDL au fost cu drept de vot, diferenţa fiind susţinători ai PDL veniţi din

municipiul Suceava şi majoritatea primarilor din judeţ.

În urma votului exprimat de democrat liberalii cu drept de vot, Ioan Bălan a obţinut 708 de voturi pentru şi 7 împotrivă.

Evenimentul organizat în sala de festivităţi a Complexului Conacul Domnesc a purtat fără doar şi poate marca Ioan Balan, totul fiind organizat perfect şi în cele mai mici detalii de către acesta. După ce sala de festivităţi a Complexului Conacul Domnesc a devenit arhiplină, liderii PDL împreună cu Ioan Balan au urcat pe scena amplasată în mijlocul sălii printr-un tunel format din steaguri portocalii, salutând şi cântând împreună cu mulţimea imnul partidului. Şi la fel ca şi la altfe evenimente organizate de Ioan Balan, şi cel de sâmbătă a beneficiat de mai multe momente artistice, printre cei care au urcat pe scenă fiind Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa şi tânărul Valentin Bertea, Iulia Rodinciuc din Mitocu Dragomirnei, pe care Ioan Balan a descoperit-o la inaugurarea casei de Cultură din Mitocu Dragomirnei.

În începutul discursului său, deputatul Ioan Balan a ţinut să le mulţumească tuturor pentru că sunt alături de el. El le-a adresat mulţumiri speciale primarului din Şcheia, Vasile Andiciuc, comună gazdă evenimentului, precum şi primarilor localităţilor din colegiul său, Salcea, Adâncata, Ipoteşti, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei. De remarcat faptul că la evenimentul de sâmbătă nu a fost prezent primarul Sucevei, Ion Lungu, însă vocea acestuia a putut fi auzită în filmul de prezentare a lui Ioan Balan, edilul municipiului reşediniţă de judeţ afirmând că „ eu cred că acest tandem deputat primar a funcţionat foarte bine în acest colegiu nr. 2. Acest tandem Lungu – Bălan a funcţionat foarte bine în interesul cetăţenilor din municipiul Suceava”.

Printre cei cărora Ioan Balan a ţinut să le mulţumească în mod special că sunt alături de el s-au numărat şi bunica şi mama acestuia, cele care au fost împreună cu el la toate evenimentele politice importante.

 

 

  • Blaga: „Astăzi vă alegeţi viitorul primar al Sucevei

Venit special pentru a fi alături de Ioan Balan la conferinţa de alegeri, liderul PDL  a ţinut, în primul rând, să felicite organizaţia PDL Suceava pentru performanţele obţinute la ultimele alegeri locale. „Forţa dumneavoastră a făcut ca atunci când am fost la guvernare să faceţi din judeţul Suceava, din oraş, una dintre zonele în care s-a investit cel mai mult în România. Şi asta e meritul lui Flutur, a lui Balan, a dumneavoastră şi a primarilor”, a spus Blaga. Preşedintele PDL a fost cel care a ridicat ştacheta şi miza alegerilor de sâmbătă din cadrul organizaţiei municipale. Vasile Blaga le-a transmis tuturor democrat-liberalilor prezenţi că sâmbătă nu au avut de ales doar viitorul preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava, ci viitorul primar al Sucevei. „Astăzi nu veţi alege numai preşedintele organizaţiei, pe care îl ştiu un om de toată isprava. Veţi alege viitorul primar al municipiului Suceava. Pentru că despre asta este vorba şi asta veţi face. Împreună cu el vom conduce în continuare Suceava. Cum am convingerea că Flutur va conduce din nou judeţul. Şi am convingerea că sucevenii, oameni harnici, îşi dau seama că au fost minţiţi de puterea USL şi de acest Guvern impotent şi iresponsabil”, a declarat Vasile Blaga.

Seria discursurilor apreciative la adresa deputatului Ioan Balan au fost continuate de deputatul sucevean Sanda- Maria Ardeleanu, de liderul consilierilor locali suceveni, Lucian Harşovschi, dar şi de liderii naţionali ai PDL, printre care Theodor Stolojan, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Raluca Turcanu, Gheorghe Ialomiţeanu, Alin Tişe, sau Costică Canacheu.

 

  • Cezar Preda: Ioan Balan va face din Suceava cel mai frumos oraş al României

 

Vicepreşedintele PDL, deputatul Cezar Preda a continuat seria discursurilor în care i-a îndemnat de democrat liberalii suceveni să-l susţină pe Ioan Balan pentru funcţia de primar al Sucevei. Cezar Preda consideră că deputatul Ioan Balan merită să câştige alegerile locale din 2016, considerând că acesta va face din Suceava cel mai frumos oraş al României. „Asta pentru că poate, iar acest oraş are toate calităţile. Şi spun asta în cunoştinţă de cauză. Fac parte din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei care decernează Premiul Europei. La ora actuală premiul Europei l-a luat Sighişoara. Iar al doilea oraş care trebuie să ia Premiul Europei trebuie să fie Suceava”, a spus Cezar Preda. El a ridicat din nou miza şi a afirmat că Ioan Balan are toate şansele să fie cel mai bun şi cel mai iubit primar al Sucevei. „E o onoare mare să fii deputat şi senator al României, dar nu există onoare mai mare decât să mergi pe străzile oraşului tău, şi de la mic la mare să ridice pălăria şi să spună <Să trăieşti domn primar, ne-aţi onorat şi suntem mândri că împreună am făcut cel mai frumos oraş din România>.

Prezent la alegerile de sâmbătă, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a ţinut să remarce că numărul mare de democrat liberali prezenţi la acest eveniment îl face să spună că în mod sigur că „nu avem decât un singur drum, şi anume spre victorie”. Predoiu a continuat, afirmând că „de câte ori o să fie greu, de câte ori mă va bântui vreo îndoială, de câte ori mă vor chinui întrebări, voi veni aici în Bucovina pentru că voi fi sigur că la dumneavoastră voi găsi sprijin, încredere şi vom găsi împreună cheia victoriei”.

 

  • Liderul PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader: Balan este discipolul lui Gheorghe Flutur şi eu cred că-l depăşeşte

 

Un alt lider al PDL care consideră că Ioan Balan are experienţa necesară pentru a prelua conducerea primăriei Sucevei este şeful grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader. Acesta a apreciat în special „spiritul organizatoric al lui Ian Balan, demonstrat la cea mai grea convenţie a PDL din acest an”, adăugând că acesta poate ocupa funcţia de primar al Sucevei, atât datorită faptului că provine din mediul de afaceri, dar şi a experienţei politice şi administrative pe care a dobândit-o în ultimii ani. „Are experienţă profesională, parlamentară, dar şi a omului de zi cu zi. Ioan Balan este sigur soluţia pentru Suceava. Este discipolul lui Gheorghe Flutur, şi eu cred că îl depăşeşte. Dar e şi normal. Pentru că noi cei care suntem de generaţie mai vârstnică trebuie să lăsăm locul tinerilor. Şi sunt convins că experienţa noastră le va fi de folos, iar cu tinereţea lor şi abnegaţia pe care o au vor reuşi”, a mai spus Toader.

Acesta nu a fost contrazis de către Gheorghe Flutur, care a declarat ulterior că el nu este în concurenţă cu nimeni şi că sprijină generaţia tânără. „Nu le pun umbrelă şi capac, pentru că ăsta se cheamă egoism. Asta înseamnă maturitate politică la un moment dat. Dar atenţie. Eu încă sunt verde. Şi puteţi conta pe noi. Asta înseamnă să fim uniţi”, a spus liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur. El a ţinut să remarce faptul că democrat liberalii au participat sâmbătă la o şedinţă de alegeri, care până la urmă „a ieşit o lansare de primar”.

 

Onofrei: Dacă acum vreau să mă retrag din politică are cine să-mi ia locul

 

În stilul său caracteristic, cu un discurs aplaudat şi care a stârnit râsete, fostul senator PDL Orest Onofrei a spus că prin alegerea lui Ioan Bălan la conducerea Organizaţiei Municipale Suceava a PDL „nu au existat niciodată premise mai bune ca oportunitatea, necesitatea şi personalitatea să se întâlnească la un loc”. Onofrei a spus, „cu toată modestia”, că la un moment dat a vrut s se retragă din politică, însă nu o putea face pentru că nu era nimeni care să-i ia locul. „Acum pot să spun că dacă vreau să mă retrag, o pot face liniştit. Gheorghe Flutur la judeţ, iar la municipiu nici nu mai spun, Ioan Balan. Şi mă bucur că are cine să-mi ia locul”, a mai precizat Onofrei.

Conducerea centrală a PDL a fost prezentă la alegerea deputatului Ioan Bălan la şefia PDL Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava